Поезија чика Раше Попова у нашој школи

RasaPopov_1

У току обиљежавања ”Недјеље дјетета” дана 5. октобра, 2015. године, Радивој-Раша Попов, српски књижевник и звијезда дјечије телевизијске емисије „Форе и фазони“, посјетио је Основну школу “Соколац“. Шармом и занимљивим хумористичким наступом забавио је малишане нижих разреда који су му узвратили гостопримство громким аплаузима и смијехом. Ђаци су са одушевљењем слушали његове стихове и анегдоте.

Увијек занимљив и оригиналан на свој начин, обиљежио је дјетињство генерација као Раша проналазач. Аутор је неколико пјесничких књига, а тренутно пише и бајке за дјецу. Иако пуни осамдесет двије године, ипак је кренуо пут Романије, да нам донесе хумора и измами осмијехе. Ентузијазам му не недостаје, а за године очигледно не брине. Није чудно што се осјети искра у његовом говору и што се увијек огледа у очима дјеце.

RasaPopov_2

Може се рећи још и да је Раша Попов један од ријетких дјечијих писаца који има дар да осјети иновацију и који види унапријед. Он је један “далоковиди господин” који је случајно постао новинар, а писац намјерно, како он сам за себе каже.

Можда ће управо гостовање Раше Попова најмлађе инспирисати да се лате оловке и папира и запишу своје нове стихове. До скорог виђења!

 

Наташа Цвијетић


ФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“80″ gal_title=“Раша Попов, 5.10.2015.“]

Слично: