Одржана приредба за првачиће

Prijem_prvacica_2015_HEADER1

Поводом дочека првачића у Основној школи „Соколац“, 1. септембра 2015. године уприличен је пригодан програм добродошлице, како би овај значајан дан, када отварају нову страницу својих живота, био један од оних који се дуго памти. Поред родитеља, бака и дједова, првачићи су подршку добили и од ученика старијих разреда су пјесмом и игром уљепшали приредбу.

У име управе школе, присутне је поздравила директор Дивна Јанковић која је ученицима пожељела срећу и успјех, а родитељима честитала на одгоју и припреми дјеце за школу:

– Велико ми је задовољство што поздрављам оволики број ђака првака. Желим да им почетак деветогодишњег школовања буде успјешан и ведар. Школа је мјесто гдје ће се окупљати и боравити, гдје ће учити и стицати нова пријатељства, гдје ће поред учења имати прилику да се баве бројним ваннаставним активностима, да се баве спортовима, плешу, пјевају, играју, цртају, да раде оно што воле, јер одличан ђак није само онај који има све петице, него који је и послушан, добар друг, поштује старије, зна своје обавезе и одговорности. И родитељи данас имају бројна питања, али не треба да буду забринути јер треба да буду сигурни да ће у сарадњи са учитељима, наставницима и стручном службом, све потешкоће бити ријешене. Првацима желим срећан почетак школовања, да нижу само успјехе, да буду здрави и весели, да им овај дан остане дуго у сјећању.

Prijem_prvacica_2015_HEADER2

Општина Соколац и Висока школа за услужни бизнис и ове године су обезбиједиле пригодне поклон пакете – веома квалитетан школски прибор за 250 ученика за цијелу школску годину.

– У Сокоцу је образовање квалитетно, од предшколског, основног, средњошколског па до студија на Високој школи гдје се укупно образује око 2000 ученика и студената. У овим образовним установама ради преко 200 просвјетних радника. Образовне установе имају одличну сарадњу са општином Соколац и Српском православном црквом што се потврђује кроз постизање запажених и значајних резултата. Како би дјеца била безбједнија, радимо на повећању степена безбједности, увођења видео надзора у школе и улице, постављањем вертикалне и хоризонталне сигнализације, постављањем поклопаца на шахтове који су отуђени, изградњом нове и поправком постојеће расвјете око школа, спортске дворане и саобраћајница којима се крећу ученици. Полицијска станица Соколац се и ове године потрудила, те је у складу са почетком школске године због повећаног броја дјеце на улицама нашег града обезбједила све раскрснице и прелазе којима ученици иду у школу, рекао је у свом обраћању начелник општине Соколац Милован Бјелица и поручио:

– Молио бих вас дјецо, да чувамо зеленило, споменике, спортске објекте, школу и све што је битно у нашем граду. Желим свима да честитам почетак нове школске године, првачићима бих пожелио да их успјех и добри резултати прате кроз цијело школовање уз учитеље, који су, поред родитеља, најзначајније личности у вашем животу.

Prijem_prvacica_2015_HEADER3

И ове године Министарство просвјете и културе РС је обезбиједило уџбенике за ученике првог и другог разреда основне школе. Бесплатне уџбенике добили су и одлични ученици од трећег до деветог разреда који долазе из породица са четворо или више дјеце. Општина Соколац и удружење Мајка и дијете обезбиједили су уџбенике за ученике трећег и четвртог разреда, који долазе из вишечланих породица.

Prijem_prvacica_2015_HEADER4


Школска 2015/16 година на вријеме је и без проблема почела и у Основној школи „Соколац“. Док су ученици уживали у распусту, запослени у овој установи су обавили све припреме како би школске просторије спремно дочекале ученике. И учитељи и наставници обавили су семинаре које сваке године организује Министарство просвјете и културе Републике Српске.

– Спремно смо ушли у нову школску годину, у којој ће наставу похађати 907 ученика, од чега 107 ђака првака. У подручним одјељењима Равна Романија и Кнежина наставу похађа по 12 ученика од првог до петог разреда, подијељених у четири комбинована одјељења. С обзиром да други разред похађа 87 ученика, а да је за 4 одјељења потребан 91 ученик, ове године смо умјесто четири одјељења другог разреда, од Министарства добили сагласност за формирање три одјељења. Потешкоћа са наставним кадром немамо, објаснила је директор школе Дивна Јанковић.

 

 Јелена Ћајић  Opstina Sokolac


ФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“79″ gal_title=“Пријем првачића 1.9.2015.“]


Слично: