Ликовна секција


Ликовна секција окупља нешто више од двадесет надарених ученика наше школе. Часови се одржавају два пута седмично. Циљ секције је унапријеђење естетског опажања и изражавања ученика, те надоградња њихових вјештина у ликовном стваралаштву.

Чланови секције надограђују технике цртања и сликања, упознају са различитим материјалима, прибором и техникама рада. Поред тога, чланови ликовне секције редовно учествују на школским, републичким али и међународним конкурсима и постижу запажене резултате.  Организовањем школских изложби ова секција учествује у естетском уређењу школског простора. Успјешно сарађује са другим школским секцијама и заједно са њима учествује у различитим активностима.

Чланови ликовне секције вишеструко су награђивани:

2011/12

  • ученица Илиријана Башовић из 8-1 разреда освојила је 3-треће мјесто на ликовној радионици „Озренско драговање“ на Озрену, гдје је учествовало 10-так основних школа из цијеле Републике Српске,
  • ученица Дарија Зечевић из 8-5 разреда освојила је 1-прво мјесто на ликовном конкурсу „Ја репортер – моја будућност” изгледаће у организацији Ворлд Вижн-а и МДГФ-а.

2013/14

  • На ликовном конкурсу: „Цртам зимску идилу за своју честитку“ ученица Жељана Поњарац 8-2 разреда освојила награду, штампање ликовног рада на честиткама за Нову Годину,

2014/15

  • Ученица осмог разреда Анастасија Цвијетић добила је трећу награду (новчана награда 100КМ) на ликовном конкурсу пројекта ПРО-будућност на тему „Различитост обогаћује“.

2015/16

  • Ученик седмог разреда Ђорђе Ковачевић добио је прву награду (новчана награда 300КМ) на ликовном конкурсу пројекта ПРО-будућност на тему „Различитост обогаћује“.

2017/18

  • На 7. Међународном ликовном конкурсу „Шетње под морем“ који је расписан у оквиру Фестивала филма, фотографије и дјечијих цртежа у организацији пливачког клуба Словенске Коњице из мјеста Словенске Коњице у Словенији, ученица VII-4 разреда, Марија Бојат, освојила је Гранд При и добила златну плакету за најуспјешнији ликовни рад у конкуренцији од 1218 радова из 6 земаља, а руководилац ликовне секције, Младен Ћајић, добио је Златну плакету као најуспјешнији ментор.

 

Руководилац секције: Младен Ћајић