Сајт ОШ „Соколац“ награђен као најбоље дизајниран школски веб сајт у БиХ

Свечана додјела награда поводом успјешно завршеног пројекта „Школе 2.0„, који је компанија m:tel реализовала током посљедњих годину дана, одржана је у понедјељак 12. октобра у холу Дјечијег позоришта Републике Српске у Бањалуци.

Skole_2.0_2

Ријеч је о друштвено одговорном пројекту који је компанија m:tel покренула крајем прошле године, тако што је свим основним школама у БИХ пружила јединствену прилику да уз помоћ ученика бесплатно покрену званичне школске сајтове. У склопу пројекта, компанија m:tel је свим учесницама обезбиједила бесплатан хостинг и домен на двије године, као и директну менторску подршку током трајања акције „Школе 2.0“.

Основне школе широм БиХ су препознале потенцијал овог пројекта, а као његов резултат израђено је 60 сајтова основних школа.

Одлуком стручног жирија компаније m:tel, школе чији су ученици израдили најбоље сајтове су награђене лаптоп уређајима.

Тако је ОШ „Соколац“ из Сокоца однијела награду за најбоље дизајниран сајт, за функционалност је награђен тим ОШ „Сафвет-Бег Башагић“ из Високог, док је бањалучка школа „Борисав Станковић“ освојила жири када је у питању оригиналност школског сајта.

Skole_2.0_1

Ђорђе Мишић, извршни директор за маркетинг и продају компаније m:tel, уручио је награде тимовима школа, те нагласио да сајтови изгледају и функционишу одлично.

„Иако смо очекивали добре резултате, ово нас је све заиста пријатно изненадило. Уколико нисте упућени, никада не бисте могли погодити да су сајтове радили основци, а ово је знак да је m:tel препознао потребе најмлађих, те истовремено показатељ какви таленти се крију међу ученицима основних школа. Мислим да ово јасно илуструје дугорочни друштвени значај и бенефите које са собом носи пројекат „Школе 2.0″, а већ сам једном рекао и испоставило се да сам био у праву – основци су праве звијезде овог пројекта“, нагласио је Мишић, те позвао све присутне да на лаптопима које је m:tel припремио погледају све школске сајтове и увјере се у креативност и знање ђака широм БиХ.

Након уручења признања присутнима су се обратили и представници школа које су добиле награде, те истакли значај пројекта „Школе 2.0“. Представници школа су такође изразили велико задовољство учешћем у пројекту „Школе 2.0“, те се захвалили компанији m:tel на сталној подршци током трајања пројекта, као и на наградама, које су им као најбољима уручене.

Компанија m:tel и даље наставља рад на овом пројекту, те ће начинити и јединствени адресар свих сајтова и контаката основних школа, који ће се наћи на званичном сајту пројекта на адреси osnovneskole.ba, гдје се налазе и остали детаљи о пројекту „Школе 2.0“.

Најбоље сајтове можете погледати на наредним линковима:

 

(M:tel наградио најбоље школске сајтове у БиХ)


ФОТО ГАЛЕРИЈА

« од 3 »

 

Слично: