Европска седмица роботике у Њемачкој

Градска развојна агенција Источно Сарајево је прошле године у сарадњи са Europe Robotics Week,а поводом обиљежавања Седмице роботике, имплементирала пројекат под називом „Учимо са роботима“. У оквиру овог пројекта приређен је час роботике у Основној школи „Соколац“ у Сокоцу. Дјеца су показала велику заинтересованост за, до тада, њима непознату област у свијету технологије.
https://www.ossokolac.edu.ba/sedmica-robotike-ucimo-sa-robotima/

Ове године у оквиру Европске седмице роботике у њемачком граду Аугсбургu од 16. до 19. новембра организована је едукативна екскурзија на којој су по први пут учествовала дјеца из БиХ. Тамо је боравило тридесетак дјеце из шест БиХ градова (Сарајево, Зеница, Тузла, Кисељак, Вареш и Соколац), у пратњи својих наставника.

Захваљујући Градској развојној агенцији Источно Сарајево,три ученице наше Школе, Милица Боровчанин, Христина Гладанац и Марија Кусмук, те наставница Невена Боровчанин имале су прилику да буду дио ове едукативне екскурзије.

https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2233682980198634

Дјеца су посјетила централни догађај Европске седмице роботике, АBB камион са роботима, радионице „Open Roberta“ и „AerospaceLab“, фирму „KUKA“, фирму „MRK Systeme GmbH“ и планетариум „Аугсбург“.

Национални координатор Европске седмице роботике Маја Хаџиселимовић, рекла је да је један од циљева екскурзије био упознати дјецу из мањих средина са технологијом данашњице.


Невена Боровчанин

Слично: