Ученици осмих разреда били на екскурзији у Србији

Ekskurzija 2015_HEADER3

На основу члана 10. и 11. Правилника о извођењу екскурзија (Службени гласник РС, број 67/09) а у складу са планом Годишњег програма рада школе, Наставничко вијеће је усвојило План и програм извођења екскурзије ученика осмог разреда.

Екскурзија је изведена у периоду од 08.06.2015. године до 12.06.2015. године на простору Србије и Републике Српске.

На екскурзију је отишло 78 ученика из четири одјељења осмог разреда и четири наставника: Данка Тешановић, Сузана Арбиња, Радмила Зорановић и Ђорђе Рајић. Вођа пута била је пом. директора, Драгица Маловић. Поред наставника са ученицима су била и два представника из туристичке агенције „Контакт-Турс“ Пале и љекар Дома здравља Соколац.

Ekskurzija 2015_HEADER

ПРОГРАМ ЕКСКУРЗИЈЕ

1. ДАН (ПОНЕДЕЉАК)
Ученици су на екскурзију кренули 08.06.2015. године у 7,15 часова са аутобуске станице. Прва дестинација коју су обишли био је Тршић, родно мјесто Вука Караџића. Путовање је настављено до Фрушке Горе гдје је посјећен манастир Хопово. Наредна дестинација били су Сремски Карловци гдје је организован обилазак цркве Св. Николе и Прве филолошке гимназије. Око 18 часова ученици су стигли у Нови Сад гдје је организован смјештај у хотелу „Стари Кровови“. Након вечере услиједио је забавни програм у дискотеци „Луна-хотел“ Војводина и повратак у хотел у 24 часа.

2. ДАН (УТОРАК)
Након доручка организован је одлазак у Београд гдје су ученици обишли неколико дестинација: Храм Св. Саве, стадионе ФК Партизан и ФК Црвена Звезда; калемегданску тврђаву, цркве Св. Ружица и Св. Петка и београдски зоо врт. Ручак је организован у ресторану „Мали Калемегдан“. У вечерњим часовима је услиједио повратак у Нови Сад, вечера и забавни програм.

Ekskurzija 2015_HEADER2

3. ДАН (СРИЈЕДА)
Трећег дана екскурзије организован је обилазак Палићког језера гдје су ученици провели око два сата. Након ручка у Суботици услиједио је повратак у Нови Сад гдје је организована шетња центром града и упознавање са његовим знаменитостима. У вечерњим часовима ученици се враћају у хотел, вечерају и одлазе у дискотеку.

4. ДАН (ЧЕТВРТАК)
Послије доручка ученици крећу у обилазак Петроварадинске тврђаве. Након тога путовање је настављено ка Тополи са обиласком Опленца. У поподневним сатима ученици су стигли у Крагујевац, гдје су смјештени у хотел „Шумарице“. Послије ручка организована је посјета музеја „21 октобар“ и спомен парка Шумарице. Након разгледања града Крагујевца услиједио је повратак у хотел, вечера и забавни програм.

5. ДАН (ПЕТАК)
Након доручка у Крагујевцу, ученици напуштају хотел и крећу према Краљеву како би посјетили манастир Жичу. Пут се наставља ка Златибору гдје је организован ручак и двосатна пауза, а затим слиједи посјета Мокрој Гори, обилазак Каменграда у Вишеграду и повратак на Соколац око 20 часова.

Ekskurzija 2015_HEADER4

План и програм екскурзије је у потпуности реализован и путовање је протекло без проблема. Понашање наших ученика је било изузетно у сваком тренутку, а наставници су били на висини задатка својим максималним залагањем и сталним контактом са ученицима.

Овим путем се захваљујемо јавним предузећима и донаторима који су новчаним средствима помогли реализацију екскурзије и допринијели да ни један ученик не изостане због немогућности плаћања. То су: Општина Соколац, Борачка организација, Скупштина града И. Сарајево, Митрополија, Чајевић комерц, ПП „Подроманија“, Романија путеви, Ерић Љубо, Црвени крст, Ветеринарска станица, Апотека „Еликсир“, Дуга комерц, Славко Витомир, Оногошт, Бисер, Фатес, Основна школа „Соколац“.

Сви програмски циљеви и садржаји предвиђени планом и програмом екскурзије су испуњени, а најважније је да су се ученици вратили задовољни и пуни утисака.

 

Вођа пута,
Драгица Маловић


ФОТО ГАЛЕРИЈА   fb_icon_325x325

Слично: