Обиљежен Дан ученичких постигнућа

На свечаности посвећеној завршетку школске године за ученике завршних разреда, у Основној школи Соколац, јуче је за најбољег у генерацији проглашена Ана Нешковић.

 

Од 91 ученика деветих разреда ове године имали смо 15 одличних, и што није уобичајено, имамо само једног ученика са свим петицама током деветогодишњег школовања, а то је Ана Нешковић. Уз посебан успјех у наставним активностима, исказала и на такмичењима, озбиљним припремама, односом према књизи, наставницима и друговима.Она се истакла и кроз ваннаставне активности; у спорту, плесу, у такмичењу младих филолога и активна је у одржавања школског веб-сајта , тако да смо заиста поносни што је Ана наш ученик, истакла је директор Основне школе Соколац Дивна Јанковић, приликом додјеле Вукове награде ученику генерације.

Ово признање је за Ану, како каже, додатна мотивација за даљи рад и залагање и значи јој много иако јој, школа никада није представљала такмичење.

Ученику генерације Ани Нешковић Вукову награду уручила директор ОШ "Соколац" Дивна Јанковић

Ученику генерације Ани Нешковић Вукову награду уручила директор ОШ „Соколац“ Дивна Јанковић

На списку успјешних соколачких основаца у овој школској години нашли су се и најуспјешнији у ваннаставним активностима. За најбољег спортисту деветих разреда генерације 2015/2016 изабрана је Исидора Боровчанин. И о њој у школи само ријечи хвале.

Исидора је постигла веома добре резултате у каратеу. Поред низа општинских, регионалних, републичких и државних, понијела је и међународна признања на такмичењима у каратеу, кажу у Основној школи Соколац.

Данас су додијељене и поклон књиге и за 15 одличних ученика у генерацији која се нашла на животној раскрсници избора будућег занимања и даљег образовања.

Чланови школске драмске секције коју води наставница Јадранка Јанковић и Музичке секције под вођством наставника Ђорђа Рајића за радозанле основце, њихове наставнике и малобројне родитеље припемили су веома занимљив свечарски програм под назвиом „Дан ученичких постигнућа“ кроз који су водитељи потсјетили присутне шта су све постигли ђаци ове образовне установе током текуће школске године. Било је много награда кроз учешће на конкурсима за литерарне и ликовне радове, на такмичењима у знају из наставних предмета, за учешће на спортским такмичењима, у културним, забавним и радионичким програмима, тако да би списак свих награђених био дугачак. Све похвале су заслужили чланови драмске, показујући свој таленат за глуму у „исјечцима“ из култног југословенског филма „Лајање на звезде“ и уљепшали дан свима који су се нашли у поподневним часовима у школској сали.

Спортиста генерације деветих разреда Исидора Боровчанин

Спортиста генерације деветих разреда Исидора Боровчанин

Настава за ученике деветих разреда завршена је 27. маја, а прослава мале матуре планирана је за 2. јуни у Парохијском дому у порти цркве Св. пророка Илије у Сокоцу, захваљујући доброј сарадњи школе и српске православне цркве. Ученици осмих разреда 5. јуна полазе на екскурзију у Србију. Полазак је планиран у 7 часова, а повратак у четвртак; 9. јуна.

С обзиром на тешку материјалну ситуацију у којој се највећи број родитеља у широј заједници нашао, представници Основне школе Соколац су се обратили на више адреса са молбом за помоћ у финансирању екскурзије.

Сцена из филма Лајање на звезде - школска драмска секција

Сцена из филма Лајање на звезде – школска драмска секција

И овај пут, као и сваки раније, на наш апел се свим срцем одазвао начелник општине Милован Бјелица, Борачка организација Соколац, Српска православна црква и Скупштина Града Источно Сарајево. У име ученика и њихових родитеља захваљујем им се на разумијевању као и донаторима фирмама; Чајевић-Комерц, Столарија Подроманија, Дуга-Комерц“, Фатес, Ветеринарска станица Соколац и Нови Комерц Кнежина, истиче директор Основне школе Соколац. Треба поменути да је свој скромни допринос у финансирању екскурзије за основце дала и школска Фотографска секција, донирањем зараде од продатих слика.

Ученици петих разреда и ове године учесвоваће у програму „Школа у природи“, на Јахорини од 5 -10. јуна. Овим посебним цјелодневним васпитно-образовним програмом рада, који се остварује у природној средини, ван мејста становања биће обухваћена 92 ђака из Сокоца.

Настава за ученике од првог до осмог разреда завршава се 14. јуна.


Добрила Абазовић  Opstina Sokolac

Слично: