„Дан отворених врата“ – Ученици у посјети полицији

Дана 20. 11. 2018. године, поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутрашњих послова РС, ученици другог разреда ОШ „Соколац“, са својом учитељицом су посјетили полицијску станицу Соколац. Тамо је организован Дан отворених врата за ученике и упознавање са улогом полиције у широј заједници.

Замјеник командира, Павле Боровчанин посјету је осмислио тако да дјеци покаже просторије и опрему која би њима могла бити интересантна, при чему је све то дјеци презентовано на начин потпуно примјерен и разумљив њиховом узрасту.

Шетња станицом почела је од просторија за издавање личних докумената, просторија за задржавање, те просторијом гдје су се ученици упознали са предметима за обављање полицијске дужности. Ученици су на демонстрацијском столу препознали и описали намјену појединих предмета, а употребу мање познатих инструмента, нпр. дијелове опреме за интервентно дјеловање објаснили су им службеници. Посебну пажњу је изазвао тест за откривање алкохола у крви. Затим је на ред дошло представљање возног парка. Наравно, сви ученици су пожељели сјести у ауто и на тренутак постати полицајци.


Милијана Башевић

Слично: