Славили „мали матуранти“: ЗАБАВА ЗА ВЈЕЧНО СЈЕЋАЊЕ

Прославом матурске вечери, још једна генерација соколачких основаца завршила је школу. Након окупљања на платоу испред Основне школе „Соколац“, мали матуранти праћени погледима поносних родитеља, родбине, суграђана, продефиловали су главном улицом Сокоца, ка Духовном центру Романијске Лазарице гдје им је организовано славље. Уз музику, плес, пјесму и много емоција опраштали су се другови и другарице са досадашњим разредима, у нади да њихово пријатељство неће пореметити будуће обавезе.

На матурској вечери настале су и неке од најљепших заједничких фотографијија бивших основаца и дојучерашњих другова из одјељења, које заувијек остају у албумима да сјећају на један период њиховог живота. Иако, помало тужни што се растају, пред апаратима није мањкало осмјеха на лицима дјечака и дјевојчица. Спретно су позирали, обучени по најновијој моди, прилагођеној њиховом узрасту.
Бивши основци синоћ су се опростили и са својим разредним старијешинама, учитељима и наставницима са којима су провели протеклих девет године. У име свих запослених у Основној школи Соколац, матурантима се обратила директорица, Дивна Јанковић, пожељевши им пуно среће и успјеха у животу и даљем школовању.

Вечерас сте се окупили једним дивним поводом да прославите малу матуру. Надам се да ћете се лијепо дружити, бити весели и да ћете овај дан памтити дуго као једну лијепу успомену. Ваша генерација завршава деветогодишње школовање са 91 учеником, неки од вас били су јако вриједни, одговорни и постигли су одличан успјех, тим ученицима желим да и у будуће постижу добре резултате.
Такође, било је и оних који су се на неки начин успавали, који су мислили да ће успијех доћи сам од себе, али су на крају схватили да рад мора да буде на првом мјесту и на вријеме су се пробудили, тако да не сумњам да ће и они у будућности постизати добре резултате. Било гдје да одете, у било коју школу или било које друго мјесто, увијек треба да се сјетите ко сте, одакле сте и гдје сте стицали прва знања. У име колектива, у име ваших учитеља, наставника и свих запослених у школи гдје сте провели девет година , желим вам успјех, да постижете само добре резултате – истакла је директорица Јанковић.

Ова генерација основаца, поред добрих резултата забиљежених на школским такмичењима, биће зпамћена и по добром владању и успјесима на спортским такмичењима.
Најбезбрижније животно доба завршено је за још једну генерацију, слиједе нови планови за остварење њихових снова,циљева и жеља у чему ћемо им пожељети много успјеха, као и да постану добри људи.

Свјетлана Рајић  Opstina SokolacФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“112″ gal_title=“Матуранти 2016″]

Слично: