ПРИРЕДБА: Дан дјечијих постигнућа 2019.

Крај школовања ученика завршних разреда у нашој школи увијек је бивао свечано обиљежен. Тако је и било и ове године 31. маја, када је поводом Дана дјечијих постигнућа организована приредба за мале матуранте, који су успјешно завршили девети разред. Девети разред завршило је 96 ученика од којих њих 30 има одличан успјех.

На почетку приредбе ученицима се обратила директорца школе Дивна Јанковић. Директорица је истакла да су се од 30 ученика са одличним успјехом издвојиле четири мало вредније ученице: Христина Гладанац, Милица Елез, Јелена Тодоровић и Наташа Копривица, која је проглашена и учеником генерације. Ове четири ученице добиле су Вукову диплому, а Наташа Копривица и награду као ученик генерације. Посебну похвалу за марљиво похађање наставе свих девет година – без иједног изостанка са часа добила је ученица Наташа Шука. Директорица Дивна Јанковић честитала је свим ученицима успјешно завршен девети разред, након чега је услиједила додјела награди и похвала. Ученици и наставници Основне школе „Соколац“ побринули су се да обогате програм занимљивим садржајима.

Присутнима се обратила се и Наташа Копривица која је, између осталог, рекла:

Желим да се захвалим свим наставницима као и нашим родитељима, који су били са нама на истом путу како би нас испратили сигурним корацима на стазу живота, да постанемо прави људи. Надамо се да смо испунили њихова очекивања и да смо постали озбиљнији, зрелији и паметнији. Највише од свега желим да и ми у будућности васпитамо неке нове генерације као што сте ви нас.

Након обиљеженог Дана дјечијих постигнућа ученици деветих разреда поново ће се срести петог и шестог јуна када ће полагати малу матуру, а потом и на матурској вечери.

 

Теодора Ђерић – Лингвистичка секција


ФОТО ГАЛЕРИЈА

 

Слично: