Обиљежен „ДАН ДЈЕЧИЈИХ ПОСТИГНУЋА“

Dan_djecijih_postignuca_2015 - HEADER1

У четвртак, 28. маја 2015. године у Основној школи „Соколац“ пригодним програмом је обиљежен „Дан дјечијих постигнућа“ и испраћена још једна генерација деветих разреда у даље школовање.
Пут којим су кренули од васпитања које су им пренијели њихови родитељи до знања које из школе носе захваљујући труду и раду њихових учитеља и наставника, доказ је њихове зрелости којом ће отворити ново поглавље животне књиге.

Успјешним деветогодишњим резултатима основаца, директорица Дивна Јанковић истакла је задовољство због несебичног залагања школе која је заслужна за знање које ће им омогућити даљи рад и будуће школовање.

Знам да су дјеца уложила много труда кроз своје школовање како би добили смијернице да заволе своју књигу, наставнике, завичај. Када дијете крене из породице са једним васпитањем, када крене са позитивним особинама онда успјех не може да изостане, додала је директорица Јанковић.

Dan_djecijih_postignuca_2015 - HEADER

У овој генерацији Основне школе Соколац“ девете разреде је завршило 118 ученика, од којих су 42 ученика постигла одличан успјех. Поред награда за одликаше, аплаузи и похвале уз пригоде поклоне чекали су учеснике на Републичким такмичењима из математике, информатике и спортских активности који су имали завидне резултате.

Према ријечима директорице, од најбољих ученика увијек се издвајају и добитници Вукових диплома међу којима је ђак генерације. Ове године није било тешко у избору, јер је ђак генерације ученик који је од првог разреда био изузетно вриједан и одговоран, постизао резултате на такмичењима и стицао знања.

Поред вуковаца Нине Абазовић и Василисе Мировић, за ђака генереције, који је носилац бројних награда, од којих је и друго мјесто на Светосавском такмичењу из математике, проглашен је Милош Радовић ученик деветог – два разреда.

Dan_djecijih_postignuca_2015 - HEADER3

Хвала наставницима који су у мени видјели потенцијал и припремали ме за такмичења и даље школовање. Али ништа од тога не би било да није љубави и подршке мојих родитеља и брата Николе. Не могу заборавити ни моје пријатеље са којима сам дијелио и добре и лоше тренутке и свима желим срећу у наставку школовања.

Један дио пута за ове младе људе је завршен. Са годинама долазе и већа очекивања и обавезе које ће морати да испуне, како школске тако и животне, али гдје год били и којим путем ишли не треба да забораве да дани који долазе не треба да их раставе, јер само прави пријатељи никада не пролазе.

Ведрана Реновица    Opstina Sokolac


ФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“74″ gal_title=“Дан дјечијих постигнућа 2015″]

Слично: