Друго поклоничко путовање у манастир Острог

Ostrog 2-header1

Након најрадоснијег празника Васкрсења Христовог, у организацији вјероучитеља Томислава Пајевића, ученици IX-3 одјељења, чланови ликовне секције и секције из вјеронауке, заједно са директорицом Школе, Дивном Јанковић, учитељицом Горданом Гошић и наставницима: Младеном Ћајићем, Јадранком Јанковић, Ђорђем Рајићем, Младеном Ристановић и Наташом Цвијетић, запутили су се на дводневно поклоничко путовање у манастир Острог .

У недељу, 19. 04. 2015. године, по завршетку Свете Литургије у цркви Светог пророка Илије, ђаци и наставници су кренули у загрљај светиња. Као и на претходном путовању, обилазак је започео у Херцеговини, посјетом требињском Саборном храму да би у вечерњим сатима стигли у Острог, у конак Доњег манастира, гдје су путници преноћили. Рано ујутро, сви су присуствовали Светој Литургији и поклонили се Св. Василију Острошком.

Ostrog 2-header2

Око 10 часова, ученици из деветог разреда, Огњен Грујић и Павле Ђерић су примили Свету тајну Крштења у цркви Светог Станка, у присуству кумова, школских другара и наставника. Након честитки и даривања пут је настављен у требињску Грачаницу, са краћим задржавањем и шетњом прије повратка кући. Са благословом Светог Василија, из сунчаног Требиња, услиједио је повратак кући у вечерњим сатима, у нади да ће путници сутрадан са ближњима подијелити утиске и своју духовну радост са овог путовања.

Наташа Цвијетић

Trebinje_panorama


ФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“64″ gal_title=“Острог 2″]

Слично: