Drugo pokloničko putovanje u manastir Ostrog

Ostrog 2-header1

Nakon najradosnijeg praznika Vaskrsenja Hristovog, u organizaciji vjeroučitelja Tomislava Pajevića, učenici IX-3 odjeljenja, članovi likovne sekcije i sekcije iz vjeronauke, zajedno sa direktoricom Škole, Divnom Janković, učiteljicom Gordanom Gošić i nastavnicima: Mladenom Ćajićem, Jadrankom Janković, Đorđem Rajićem, Mladenom Ristanović i Natašom Cvijetić, zaputili su se na dvodnevno pokloničko putovanje u manastir Ostrog .

U nedelju, 19. 04. 2015. godine, po završetku Svete Liturgije u crkvi Svetog proroka Ilije, đaci i nastavnici su krenuli u zagrljaj svetinja. Kao i na prethodnom putovanju, obilazak je započeo u Hercegovini, posjetom trebinjskom Sabornom hramu da bi u večernjim satima stigli u Ostrog, u konak Donjeg manastira, gdje su putnici prenoćili. Rano ujutro, svi su prisustvovali Svetoj Liturgiji i poklonili se Sv. Vasiliju Ostroškom.

Ostrog 2-header2

Oko 10 časova, učenici iz devetog razreda, Ognjen Grujić i Pavle Đerić su primili Svetu tajnu Krštenja u crkvi Svetog Stanka, u prisustvu kumova, školskih drugara i nastavnika. Nakon čestitki i darivanja put je nastavljen u trebinjsku Gračanicu, sa kraćim zadržavanjem i šetnjom prije povratka kući. Sa blagoslovom Svetog Vasilija, iz sunčanog Trebinja, uslijedio je povratak kući u večernjim satima, u nadi da će putnici sutradan sa bližnjima podijeliti utiske i svoju duhovnu radost sa ovog putovanja.

Nataša Cvijetić

Trebinje_panorama


FOTO GALERIJA

[Best_Wordpress_Gallery id=“64″ gal_title=“Ostrog 2″]

Slično: