Прослављена „МАЛА МАТУРА“

У четвртак, 4. јуна 2015. године Соколац је био у знаку младости и љепоте. Још једна генарција соколачких основаца обиљежила је “малу” матуру. Након окупљања на платоу испред основне школе, ђаци из пет одјељења Основне школе „Соколац“ продефиловали су главном улицом, праћени погледима поносних родитеља, родбине и суграђана.

Matura_3

Након заједничког фотографисања, будући средњошколци дружење су наставили у Духовном центру Романијске Лазарице, гдје су уз музику и плес прославили завршетак основног образовања.

На почетку прославе матурске вечери малим матурантима обратила се директорица Основне школе „Соколац“ Дивна Јанковић. Она је у име наставника и особља Основне школе честитала матурантима успјешно завршено основно образовање и пожељела пуно среће у будућем животу и школовању.

Matura_header2

Овом прославом желимо да вас испратимо на ваш даљи пут, са жељом да постигнете још боље резултате. У вашем даљем школовању настојте да покупите што више знања да би ваши снови, жеље и идеје почеле што прије да се остварују. Оно што је посебно важно јесте да наставите овакав пут, да будете вриједни, остварите своје циљеве и, прије свега, да останете добри људи. Желим вам да нит другарства коју сте добили са првим даном поласка у школу никада не прекинете – истакла је Јанковићева.

Након обраћања директорице, матурска вече могла је да почне. Дјевојчице и дјечаци, уз музику и плес, прославили су завршетак деветог разреда. Најбезбрижније животно доба, завршено је за још једну генерацију. Слиједе нови животни планови.

Matura_4

Ученици ове генерације биће запамћени по добрим резултатима које су забиљежили на школским такмичењима, али и по владању и успјеху на спортским теренима.

Ове године девети разред у Основној школи „Соколац“ завршило је 118 ученика, од којих је 45 постиглo одличан успјех. Ученик генерације је Милош Радовић, а вуковци су биле и Нина Абазовић и Василиса Мировић.

Одличан успјех постигли су и ученици: Невена Дамјановић, Тамара Драшковић, Јелена Дубочанин, Весна Кариклић, Теодора Косорић, Филип Вишњић, Лазар Витомир, Марија Гошић, Јована Милидраговић, Анђелка Боровчанин, Кристина Цвијетић, Сара Лучић, Стефан Којић, Драгиша Грујић, Божидар Матић, Јелена Дебелногић, Павле Бакмаз, Огњен Дупљанин, Жарко Ђуровић, Магдалена Зечевић, Данијел Комленовић, Настасија Копривица, Кристина Рашевић, Милица Ћеранић, Анђела Грујић, Иван Ђурковић, Николина Каваз, Ивана Маричић, Ана Нешковић, Његош Павловић, Предраг Самарџија, Марија Сорак, Јована Бојат, Миљан Бољанић, Тамара Вељовић, Владан Јанковић, Кристина Самарџија, Милица Субашић, Срђан Старчевић, Јелена Тошић, Борис Чортан и Игор Шука.

 

Свјетлана Рајић  Opstina Sokolac


ФОТО ГАЛЕРИЈА
Photo by: Бојан Д. Тошић

[Best_Wordpress_Gallery id=“75″ gal_title=“Матура 2015″]

Слично: