Обиљежен „Дан дјечијих постигнућа“: Ђак генерације Ђорђе Ковачевић

У четвртак, 31. маја 2018. године у Основној школи „Соколац“ пригодним програмом је обиљежен „Дан дјечијих постигнућа“ и испраћена још једна генерација деветих разреда у даље школовање.
Пут којим су кренули од васпитања које су им пренијели њихови родитељи до знања које из школе носе захваљујући труду и раду њихових учитеља и наставника, доказ је њихове зрелости којом ће отворити ново поглавље животне књиге.

Успјешним деветогодишњим резултатима основаца, директорица Дивна Јанковић истакла је задовољство због несебичног залагања школе која је заслужна за знање које ће им омогућити даљи рад и будуће школовање.

Директорица Дивна Јанковић и ученици добитници Вукових диплома: Данка Реновица, Тамара Беатовић, Марија Гутаљ и Ђорђе Ковачевић

У овој генерацији Основне школе Соколац“ девете разреде је завршио 101 ученик, од којих су 23 ученика постигла одличан успјех.

Према ријечима директорице, од најбољих ученика увијек се издвајају и добитници Вукових диплома: Марија Гутаљ, Данка Реновица, Тамара Беатовић и Ђорђе Ковачевић.

Када је у питању ученик генерације, ове године није било тешко у избору, јер је ријеч о ученику који је од првог разреда био изузетно вриједан и одговоран, постизао резултате на такмичењима, у стваралаштву,  на наступима. О његовим успјесима сте већ имали прилику много прочитати на нашем сајту. Наравно, у питању је Ђорђе Ковачевић, ученик IXразреда.

Директор Дивна Јанковић и ученик генерације 2018. – Ђорђе Ковачевић

Један дио пута за ове младе људе је завршен. Са годинама долазе и већа очекивања и обавезе које ће морати да испуне, како школске тако и животне, али гдје год били и којим путем ишли не треба да забораве да дани који долазе не треба да их раставе, јер само прави пријатељи никада не пролазе.


ФОТО ГАЛЕРИЈА

https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2101562910077309

Слично: