Свечана прослава „Мале матуре“

У петак, 1. јуна 2018. године Соколац је био у знаку младости и љепоте. Још једна генарција соколачких основаца обиљежила је “малу” матуру. Након окупљања на платоу испред основне школе, ђаци из четири одјељења Основне школе „Соколац“ продефиловали су главном улицом, праћени погледима поносних родитеља, родбине и суграђана.

Након заједничког фотографисања, будући средњошколци дружење су наставили у Духовном центру Романијске Лазарице, гдје су уз музику и плес прославили завршетак основног образовања.

На почетку прославе матурске вечери малим матурантима обратила се директорица Основне школе „Соколац“ Дивна Јанковић. Она је у име наставника и особља Основне школе честитала матурантима успјешно завршено основно образовање и пожељела пуно среће у будућем животу и школовању.

Овом прославом желимо да вас испратимо на ваш даљи пут, са жељом да постигнете још боље резултате. У вашем даљем школовању настојте да покупите што више знања да би ваши снови, жеље и идеје почеле што прије да се остварују. Оно што је посебно важно јесте да наставите овакав пут, да будете вриједни, остварите своје циљеве и, прије свега, да останете добри људи.

Након обраћања директорице, матурско вече могло је да почне. Дјевојчице и дјечаци, уз музику и плес, прославили су завршетак деветог разреда. Најбезбрижније животно доба, завршено је за још једну генерацију. Слиједе нови животни планови.

IX -1

IX-2

IX-3

IX-4

Ове године девети разред завршио је 101 ученик, од којих је 23 постиглo одличан успјех. Ученик генерације је Ђорђе Ковачевић, а добитнице Вукових диплома су и ученице: Тамара Беатовић, Данка Реновица и Марија Гутаљ.


ФОТО ГАЛЕРИЈА

https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2101566263410307

Слично: