Милица Боровчанин освојила друго мјесто на Републичком такмичењу из српског језика

На Регионалном такмичењу из српског језика, које је одржано 14. 4. 2018. године у Основној школи „Вук Караџић“ у Вишеграду, од укупно седамнаест учесника из наше регије, ученица Милица Боровчанин освојила је друго мјесто са укупно 95 бодова. Тиме је стекла право учешћа на Републичком такмичењу.

Републичко такмичење из српског језика одржано је 12. 5. 2018. године за ученике седмих разреда у Основној школи „Иван Горан Ковачић“, у Бањој Луци.

На такмичењу су учествовала 23 ученика из цијеле Републике Српске, а наша ученица, Милица Боровчанин и на овом такмичењу показала је завидно знање из српског језика освојивши друго мјесто са укупно 90 бодова.

Милица је из Бања Луке донијела диплому за друго мјесто, њена наставница Љиљана Ивановић добила је признање за допринос на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе, које је додијелило Министарство просвјете и културе РС, а школа захвалницу за учешће на Републичком такмичењу.

Ово је велики успјех за Милицу, а уједно и за нашу школу, као и потврда да је Милица један од најуспјешнијих ученика Републике Српске. Ми јој честитамо и желимо да освоји још много награда и признања на свим пољима у животу и школовању.

Слично: