Најбољи ученици основне и средње школе на пријему код начелника

Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је у своме кабинету организовао пријем за најбоље ученике основне и средње школе , који су за вријеме цјелокупног школовања остварили одличан успијех са свим петицама. Ђак генерације у Основној школи Соколац за 2018/2019. је Наташа Копривица, а одличан успјех са свим петицама оставриле су и Милица Елез, Христина Гладанац и Јелена Тодоровић. Ученик генерације Средњошколског центра Василије Острошки за ову школску годину је Милош Радовић, а вуковци Иван Ђурковић и Јована Милидраговић.

На пријему код начелника општине присуствовале су и директорица ОШ „Соколац“ Дивна Јанковић , професорица Марина Благојевић и ученица Средње геодетско-техничке школе Сарајево, Магдалена Зечевић која је такође била вуковац.

Ученицима који су постигли изузетне резултате у досадашњем школовању начелник Бјелица уручио је новчане награде и пожелио им пуно успјеха и среће у даљем школовању. Он је нагласио да у обје школе поред награђених ђака постоји још талентоване дјеце која су свакако велики потенцијал општине Соколац. Бјелица је додао да локална заједница даје пуну подршку образовним установама, те да талентованим младим људима треба помоћи како би могли да остваре добре резултате и како би њихови таленти дошли до изражаја.

Желим да честитам свима вама који сте добитници Вукове дипломе. Вашим трудом и радом у досадашњем школовању ућићете у историју као најбољи ђаци једне генерације, што је велики успијех. Са великим задовољством и поносом овдје са вама сједим. Надам се да ћете када завршите све циклусе образовања доћи у Соколац да живите и радите, јер будућност је на младим људима, истакао је начелник Милован Бјелица.

На пријему присутнима се обратила и директорица Основне школе Соколац Дивна Јанковић.

Ово је једна веома добра генерација из које је основно образовање тридесет ученика завршило одличним успијехом. Четири ученика која су данас овдје са нама издвојила су се својим трудом, залагање и учењем и они су добитници Вукове дипломе. Морам да кажем да су сва четири вуковца, имала запажене резултате како у наставничким, тако и у ваннаставничким активностима и само су нијансе одлучиле ко ће да буде ђак генерације. Оно што смо их пособно учили јесте да је другарство нешто што треба његовати и задржати ма гдје да оду даље на школовање. Није само одличан ученик онај који има петице, него ученик који има лијепо васпитање, поштовање, карактер, који ће да задржи особине доброг човјека и који никада неће да заборави гдје је стицао прва знања, гдје су њихови коријени, породице и када постану зрели успјешни људи да се увијек врате у свој завичај, а ја сам сигурна да ће они бити такви, рекла је Дивна Јанковић директорица Основне школе Соколац.

Она је додала да Основна школа има одличну сарадњу са локалном заједницом и да су многи резултати постигнути захваљујући подршци општине. Она је додала да је општина Соколац увијек имала разумијевање за све што је било потребно за Основну школу и њене ђаке, те да дугује велику захвалност начелнику.

Ученик генерације Средњошколског центра Василије Острошки Милош Радовић даље школовање наставиће у Новом Саду на Факултету техничких наука – Електротехнички смјер. Он је рекао да је активним радом постигао резултат једног од најбољих ученика.

Када сам кренуо у средњу школу нисам размишљао да ли ћу бити вуковац или ђак генерације, него ми је био циљ да будем одличан бар у првом разреду. Међутим када се у почетку крене активно радити сваким даном, резултати дођу сами. Тек када прође неки временски период постанемо свјесни колико смо урадили, а успјех иде постепено са надоградњом знања, рекао је Радовић.

Ученица генерације Основне школе Соколац Наташа Копривица школовање наставља у Сокоцу, а њена жеља је да упише гимназију рачунарско – информатичког смјера. Како би остала са родитељима, пријатељима и људима које воли Наташа жели да своје школовање настави у Сокоцу или ближем окружењу.

Дефилеом кроз главну улицу Сокоца, у петак 7. јуна биће испраћена 55. генерација Соколачких матураната средње школе, док ће матурска шетња основаца бити 8. јуна.


Свјетлана Рајић, Општина Соколац

Слично: