Регионално такмичење у атлетици

СОКОЧАНИ НАЈБОЉИ МЛАДИ АТЛЕТИЧАРИ

 

На Регионалном финалном такмичењу у атлетици ученика основних и средњих школа Сарајевско-романијске регије на Сокоцу највише медаља добили су ученици Основне школе Соколац и Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац.
Ученици Основне школе Соколац освојили су шест медаља, а Средњошколског центра Василије Острошки“ Соколац девет медаља .

У такмичењу на стадиону „Бара“ на Сокоцу у оквиру „Малих олимпијских игара“ учестовало 77 ученика основних и 35 ученика средњих школа.

Ученик деветог разреда Урош Ђерић био је најбољи у дисциплини трчање на 100 метара.

 

Михајло Мемедовић, ученик осмог разреда био је најбољи у скоку у даљ, а Петар Зорановић, ученик деветог разреда у трачању на 800 метара“, рекла је Сузана Арбиња наставник физичког васпитања у Основној школи „Соколац“.

Она је додала да су се на Републичко такмичење пласирали и Николина Сонтаг ученица деветог разреда у бацању кугле, Анђела Симић, ученица осмог у скоку у даљ и Марко Савић, ученик осмог разреда –дисциплина кугла.

На Републичко такмичење у атлетици ученика основних и средњих школа иде шест ученика Основне школе и девет Средњошколског центра са Сокоца.

Ово традиционално такмичење ће се одржати 4. маја у Бања Луци, под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

 

 

За најбољу атлетичарку основних школа проглашена је Ирена Иконић, ученица ЈУ ОШ „Свети Сава“ Рогатица.

За најбољег атлетичара основних школа проглашен је Срђан Гаврић, ученик ју ЈУ ОШ „Јован Илић Чича Шумадијски“ Хан Пијесак.

За најбољу атлетичарку средњих школа проглашена је Ања Чолаковић, ученица ЈУ СШЦ „Василије Острошки“ Соколац.

За најбољег атлетичара средњих школа проглашен је, Александар Лучић, ученик ЈУ СШ „Василије Острошки“ Соколац.


Слично: