Екскурзија 2016

Екскурзија ученика осмог разреда је изведена у периоду од 5. 6. 2016. године до 9. 6. 2016. године на простору Србије и Републике Српске.

На екскурзију је отишло 79 ученика из четири одјељења осмог разреда са четири наставника: VIII1 – Радомир Ристовић; VIII2 – Младен Ћајић; VIII3 – Ђорђе Рајић; VIII4 – Ранка Лучић).

 

ПРОГРАМ ЕКСКУРЗИЈЕ

1. ДАН (ПОНЕДЕЉАК)
Полазак 5. 6. 2016. год. у 7,00 часова са аутобуске станице. Путовање се одвија путним правцем Соколац-Хан Пијесак-Власеница-Зворник, гдје правимо паузу од 30 минута. Настављамо путовање према Тршићу, ради обиласка родне куће Вука Караџића. Правимо паузу за ручак. Подијелили смо ученицима сендвиче и сокове које су донирали WORLD WISION и Данко Вучак. Стижемо у Нови Сад у 17,00 часова гдје је организован смјештај у хотелу Стари Кровови. Након краћег одмора одлазимо у хотел Војводина на вечеру и у дискотеку Луна. Повратак у 24,00.

Ekskurzija_2016_3

2. ДАН (УТОРАК)
Доручак, одлазак у Београд у обилазак храма Св. Саве и стадиона ФК Партизан и ФК Црвена Звезда. Ручамо у ресторану Атос на Бежаниској Коси и настављамо обилазак калемегданске тврђаве, цркве Св.Ружице и Св.Петке као и зоо врта. Повратак у Нови Сад у 18,30 часова, вечера, одлазак у дискотеку, повратак у хотел у 24,00 часова.

3. ДАН (СРИЈЕДА)
Послије доручка одлазимо у у обилазак Сремских Карловаца, гдје обилазимо цркву Св. Николе и Прву Филолошку Гимназију. Након тога обилазимо Петроварадинску тврђаву и враћамо се у хотел на ручак. После ручка одмор и одлазак у обилазак Новог Сада. Повратак у хотел на вечеру и одлазак у дискотеку. Повратак у 24,00.

Ekskurzija_2016_4

4. ДАН (ЧЕТВРТАК)
Након доручка спремамо ствари и напуштамо хотел. Настављамо путовање и крећемо према Тополи. Обилазимо Опленац (обиљежје династије Карађорђевића) и настављамо пут према Шумарицама; смјештај у хотелу „Шумарице“. После ручка посјећујемо музеј „21.октобар“ и спомен парк Шумарице са кустосима музеја. Настављамо пут према Крагујевцу, разгледамо град и задржавамо се сат и по. Повратак у хотел, вечера и дискотека у хотелу.

5. ДАН (ПЕТАК)
После доручка напуштамо хотел и крећемо према Краљеву како би посјетили манастир Жичу. Настављамо пут према Златибору гдје је организован ручак и правимо двосатну паузу. Путовање настављамо преко Мокре Горе и Вишеграда и стижемо у Соколац у 19:00 часова.

Ekskurzija_2016_5

Захваљујући напорима и активностима Директора школе и Стручне службе (која је упутила захтјеве великом броју приватних предузећа и радних организација да донирају новчана средства, узму учешћа и помогну да свако дијете које жели оде на екскурзију) ни један ученик није изостао са екскурзије због немогућности уплате.

Овом приликом бих са захвалношћу поменула донаторе као што су:
Општина Соколац, Борачка организација, ЈУ О.Ш. „СОКОЛАЦ“, Скупштина града И. Сарајево, Митрополија Дабробосанска, Чајевић комерц, Ветеринарска станица, Дуга комерц, Витомир Славко, Фатес, Језички центар ИН, Јахорина осигурање, Ђуро Кременовић као и Фото секција наше школе.

Посебно треба истаћи да су сви програмски циљеви и садржаји предвиђени Планом и програмом екскурзије испуњени, а најважније је да су се ученици вратили задовољни и пуни утисака.

Вођа пута, Драгица Маловић


ФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“118″ gal_title=“Екскурзија 2016″]

Слично: