Недјеља дјетета: „ВЈЕРУЈ У СЕБЕ“

Године 1989. у Генералној скупштини УН усвојена је Конвенција о правима дјетета. Од те године прва седмица у октобру  обиљежава се као Недјеља дјетета у многимевропским земљама.

У Основној школи „Соколац“ и ове године, као и претходних, пригодном приредбом обиљежена је ова недјеља. У приредби су учествовали ученици више разреда. Предсједница Савјета ученика школе Милица Боровчанин осврнула се на Конвенцију и подсјетила на она права која, према Конвенцији, имају дјеца. Скренула је пажњу на охрабрујући слоган „Вјеруј у себе“, под којим се ове године обиљежава Недјеља дјетета. О правима дјетета на лијеп начин су говорили и водитељи програма Лара Тошић и Страхиња Чобовић након чега је изведен програм.

Чланови Музичке секције отпјевали су пјесму о правима дјетета, а онда су ученици Драмско-рецитаторске, на веома лијеп и духовит начин, приказали једну породичну ствар – како то изгледа када дијете личи и на маму и на тату. Након тога сви смо се смијали скечу о симпатијама и чули смо о чему се то шушка по школи. Смиљковићи – брат и сестра су као и увијек били распјевани, а овај пут су пјевали познату пјесму „Нека се роде врате“ у којој се, између осталог, говори и о љубави између брата и сестре. Послушали смо и неколико лијепих пословица и рецитација, а након тога и пјесму о најбољим друговима.

Једна од основних и најљепших порука приредбе била је – останите дијете у души.

Припремила: Теодора Ђерић (Лингвистичка секција)

https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2209846545915611

Слично: