Пријем првачића и почетак нове школске године

Школско звоно које се у четвртак 1. септембра огласило у школама Републике Српске, означило је крај љетног распуста и почетак нових школских обавеза за ученике основне и средње школе у Сокоцу.

Први дан школе свечано је обиљежен и у Основној школи „Соколац“. Међу 910 ученика ове образовне установе нашло се 100 ђака првака за које је организован пригодан програм добродошлице, како би овај значајан дан, када отварају нову страницу живота, био један од оних који се дуго памти. Директор школе Дивна Јанковић ученицима је зажељела срећу и успијех.

– Ово је ново поглавље у њиховом животу када сви имамо трему и оптерећење питањима како ће се дјеца снаћи у новом окружењу, како ће прихватити учитеље и другове и да ли ће бити у стању да одговоре свим обавезама које се стављају пред њих. На сва питања ћете добити одговор само ако будемо заједно сарађивали. Свака потешкоћа се може ријешити уз дијалог. Кроз своју праксу могу да кажем да не постоји књига ни савремено методичко средство које може да замијени ријеч родитеља и учитеља, разговор уопште. Разговор мора да буде на првом мјесту. Он ријешава све дилеме и све потешкоће. Сви смо овдје због дјеце и њихове доборбити.

Prijem_prvacica_2016_2

Прваци су добили и пригодан поклон добродошлице од начелника општине Милована Бјелице, који им је поклонио пакете школског прибора потребног за цијелу школску годину.

– Припремање ђака за нову школску годину у овим тешким временима представља велику ставку у породичном буџету, па већ неколико година настојимо да лијепим гестом подржимо родитеље и покушамо да им олакшамо један дио обавеза у припреми дјеце за школу. Ђацима желим успијех у школовању, дуг живот и здравље. Надам се да ће имати узор у докторима наука, магистрима, угледним спортским и културним радницима који су прошли кроз ову школу.

Послије свечаности, најмлађи ученици су упознали своје учитељице и по први пут сјели у школске клупе. Добили су и уџбенике. Министарство просвјете и културе и ове године је обезбједило уџбенике за ученике првог и другог разреда основне школе. Бесплатне уџбенике добили су и одлични ученици од трећег до деветог разреда који долазе из породица са четворо или више дјеце. Општина Соколац и удружење Мајка и дијете обезбједили су уџбенике за ученике трећег и четвртог разреда, који долазе из вишечланих породица.

Prijem_prvacica_2016_3

Настава у првом полугодишту школске 2016/2017 године завршава се у петак 30. децембра, а након зимског распуста, у другом полугодишту почиње 23. јануара 2017. године.

Јелена Ћајић  Opstina Sokolac


ФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“119″ gal_title=“Prijem prvačića 2016″]

Слично: