НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА: „Дан дјечије радости“

Новогодишњи дух је завладао и међу ученицима Основне Школе „Соколац“ па је 26. децембра, у школској сали, у 12:00 часова, одржана приредба поводом  надолазећег  празника – Нове године. У приредби су учествовали ученици Школе који су покушали да на  што занимљивији начин привуку  пажњу  како  дјеце тако  и  њихових родитеља. И морамо признати, успјели су у томе. 

Приредба је почела уз лијепу пјесмицу о најзанимљивијем  новогодишњем лику –    Дједа Мразу, након чега је услиједила пјесма о новогодишњим жељама, у  којој се  помињало да  свако  дијете  има   своје  жеље – жеље за бољим  успјехом и  потребу за лијепим понашањем. Значај основних предмета у учионици, односно, значај табле, креда, спужве и наравно клупа кроз добру имитацију представили су нам ученици. Овај скеч о учионици и  ученицима  подстакао  је  младу  публику  на  бољи  однос према  учионици  и  наставницима  у њој.

Главна тема приредбе описана је у пјесми о Новој години. Да ли је битније како изгледамо или ко смо заиста, појаснили су нам наши пријатељи представљајући Дједа Мраза који бира јелку за Нову годину. Дјед Мраз је бирајући између јелки које су лијепе и високе изабрао ону са чистом душом иако је она била мала. Најзанимљивији дио приредбе био је плес Дједа Мраза, који је изгледао као  „фрајер  са  наочарама“, и који је подигао атмосферу међу публиком до одушевљења. Новогодишње жеље и честитке кроз пјесмице пожељели су нам ученици Школе. За крај приредбе су чланови културно умјетничког друштва „Романијска луча“, уз пратњу оркестра, одиграли игре из Лесковца.

На крају су се водитељи захвалили свима који су били присутни и честитали предстојеће новогодишње и божићне  празнике, након чега је услиједила подјела пакетића дјеци радника школе.

 Овим лијепим жељама се придружују и сви чланове Лингвистичке секције.

 

Никола и Ђорђе Косорић и Теодора Ђерић


https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2249776201922645

Слично: