ОСМОМАРТОВСКА ПРИРЕДБА

Зима је коначно спаковала своје кофере, а наши најмлађи ђаци су призвали сунце и измамили осмијехе на лицима поносних мама. Кроз нашу школу одјекивала је весела музика, смјењивали су се плесни покрети и увјерљива глума најслађих плесача и шармантних глумаца.

 

На овај начин су ученици нижих и виших разреда наше школе обиљежили 8. март, Дан жена. Школа сваке године даје значајно мјесто овом празнику, приређујући приредбу испуњену садржајем који слави и велича мајку и жену уопште. О мајкама су написане многе пјесме и приче и овај данашњи празник је једна велика пјесма о мајци. Пјесма у коју је уплетена љубав и захвалност према жени која нам дарује живот. Приредба коју су наши ученици спремили за своје учитељице, наставнице, маме, баке, тетке, и остале госте, започела је у 12.00 часова.

 

 

Многи стихови, увјежбани плес, глума и пјесма наших ученика одушевила је све присутне, а измамилa и понеку сузу. Ученици културно-умјетничких секција су својим трудом и креативношћу кроз наступ показали захвалност и љубав најважнијим особама у животу. У просторијама школе такође је приређена и традиционална осмомартовска изложба на којој су изложени радови ученика Ликовне секције посвећени овом празнику. Немјерљив је заједнички допринос наставника и ученика у његовању умјетности те књижевне и опште културе, који се постиже с љубављу и добрим и садржајним радом у слободним активностима школе.

Надамо се да су сви гости уживали у нашем малом знаку пажње. Прича о мајци нема краја и сваке године се поново рађа чим прољеће допутује у наш крај.

Срећан 8. март!

Наташа Цвијетић


ФОТО ГАЛЕРИЈА:

https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2061931944040406

Слично: