Проведена акција прикупљања помоћи за дјецу у енклавама на Косову и Метохији

И ове године је, као и неколико претходних година, организована акција прикупљања помоћи за дјецу у енклавама на Косову и Метохији на иницијативу Православног центра за младе Митрополије дабробосанске „Свети Петар Сарајевски“  и црквених општина Митрополије дабробосанске у сарадњи са основним и средњим школама.

Акција је организована с намјером да се помогне дјеци која су лишена и оних најелементарнијих права и услова за нормалан живот и да се бар на неки начин ублажи тежина њиховог положаја. Ове године је нарочито стављен акценат на ону дјецу која имају  здравствених проблема, па су им неопходна средства за лијечење, те је стога Одбор за помоћ Косову и Метохији одлучио да помоћ буде искључиво новчана.

Дјеца Основне школе „Соколац“ (њихови родитељи који су о акцији упознати на родитељским састанцима) и радници школе радо су се одазвали и ове године, показавши разумијевање и човјекољубље, тако да је на нивоу наше школе прикупљен износ од 3.861.50 КМ. Оно што је јако битно, поред тога што је дјеци упућена неопходна материјална помоћ, јесте и то да им је на овај начин послата и подршка и разумијевање, али и жеља да и они живе живот достојан сваког дјетета, носећи искрени дјечији осмијех на лицу.


Лингвистичка секција

Слично: