Проведена прва фаза санације школских објеката

Након састанка који се одвијао у  просторијама ОШ “Соколац”, а којем су поред директорице Школе Дивне Јанковић присуствовали начелник општине Соколац Милован Бјелица, представници УНДП-а БиХ и представник фирме „Техноградња“ д.о.о. (која је изабрана за извођача радова) радови на санацији зграде школе су и отпочели управо онако како је и договорено. Ради се о пројекту Побољшања енергетске ефикасности (радови из програма – green economic development – project environment – GEDEnv UNDPBiH).

Прва фаза радова започела је 10. децембра и одвијала се онако како је предузимач радова и обећао. Уз сагласност Министарства, настава је обустављена у периоду од 10. до 14. децембра, а за то вријеме замијењени су отвори на свим просторијама у оквиру велике и мале школске зграде.  Ученици су се 14. децембра вратили на наставу. Наставни дани биће надокнађени према утврђеном распореду тако што ће се настава одвијати суботама – у првом полугодишту три радне суботе, а у другом једна.

Радови на потпуној санацији школе планирани су у више фаза и сљедећа би требало да се одвија у току школског распуста, ако то временски услови буду дозволили.


Лингвистичка секција

Слично: