Треће поклоничко путовање у манастир Острог

Ostrog_3_HEADER1

У недељу, 17. маја 2015. године у порти цркве Светог пророка Илије, окупили су се ученици IX1 и IX2 разреда. Заједно са својим наставницима присуствовали су Светој Литургији, а потом су се упутили на поклоничко путовање у манастир Острог.
Прво дуже задржавање на путу према манастиру било је у Требињу, гдје су ученици посјетили Саборни Храм и имали прилику прошетати улицама једног од љепших градова Републике Српске.
 
У вечерњим сатима поклоници су стигли у Острог и смјестили се у конак Доњег манастира, како је и планирано.
У понедељак, у раним јутарњим часовима ученици и наставници су се упутили ка Горњем манастиру, гдје су присуствовали Светој Литургији и поклонили се моштима Светог Василија Острошког. Пјешачење шумом у рано јутро за дјецу је свакако био несвакидашњи доживљај.

Ostrog_3_HEADER2

У повратку је организована посјета требињској Грачаници, као и ручак за ученике и наставнике. У вечерњим сатима, веселих лица и са пуно утисака, ученици су стигли кући.
 
Организатор поклоничког путовања је вјероучитељ Томислав Пајевић, а на овом путу, ученике су пратили и наставници: Веленка Калајџић, Биљана Цвијетић, Невена Боровчанин, Данка Тешановић, Јован Вулиновић, Дражен Делић и Бојан Копривица.

 

Невена Боровчанин


ФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“71″ gal_title=“Острог 3 – мај 2015″]

Слично: