ПРИРЕДБА: Недјеља дјетета 2019

Године 1989. у Генералној скупштини УН усвојена је Конвенција о правима дјетета. Од те године прва седмица у октобру  обиљежава се као Недјеља дјетета у многим европским земљама с циљем скретања пажње јавности на дјецу и младе, на потребе дјеце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала. Пригодним програмом, овај међународни празник обиљежен је и у Основној школи „Соколац“.

Програм су извели ученици чланови Драмско-рецитаторске секције, Литерарне секције, Музичке секције, ученици нижих разреда, као и најмлађи чланови КУД-а Соколац. Учесници приредбе подсјетили су присутне на нека од најважнијих права дјетета, на важност познавања истих али и познавања начина на који их могу остварити. Нису заборавили поменути да поред права такође требају познавати и прихватити своје обавезе.

У склопу програма, ученици су заједно са наставницима директорици школе, Дивни Јанковић уручили симболичан поклон и изразили захвалност за успјешну сарадњу и континуирану подршку секцијама за културну дјелатност у протеклих неколико година.

Обиљежавање Међународне недјеље дјетета које представља начин да се укаже на потребу и обавезу поштовања дјеце и заштиту њихових права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета редовна је активност у Основној школи „Соколац“.


Слично: