Хуманитарна акција: „За дјечији осмијех на Косову и Метохији“

Ученици Основне школе „Соколац“ успјешно су спровели хуманитарну акцију за помоћ дјеци Косова и Метохије и у новембру прикупили 2.830 КМ, што је највећа донација у акцији „За дјечији осмијех на Косову и Метохији“. 

Поносан сам на ученике ове школе због успјешно спроведене хуманитарне акције и што то није једина у којој смо били међу најбољима у Републици Српској истакао је директор Основне школе „Соколац“, Ђорђе Рајић.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бања Луке Милорад Арлов посјетио је Основну школу Соколац, чији ученици већ годинама уназад подржавају хуманитарне акције како би помогли своје вршњаке са Косова.

Велико ми је задовољство што сам данас имао прилику да разговарам са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом који пружа несебичну подршку нашим акцијама. Општина Соколац предњачи у томе, а посебну захвалност дугујем ученицима, наставницима и родитељима дјеце Основне школе Соколац, који су у нашој акцији „Подржи ме – 9. јануар“ прикупили највећи износ новчаних средстава од свих школа у Републици Српској, казао је Арлов.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, похвалио је рад Одбора за помоћ Косову и Метохији, нагласивши да је то јединствена веза коју народ Републике Српске има са сународницима на Косову.

Господин Арлов већ годинама гради мост са нашим братским народом на Косову. Више пута сам се увјерио у његов рад и жртвовање и част ми је што смо учествовали у сакупљању помоћи. Руководство општине ће и наредним буџетом планирати средства за помоћ у изградњи Дневног центра, а настојаћемо да идуће године угостимо педесеторо дјеце са Косова, који ће седам дана провести у Сокоцу, у гостима код својих вршњака, рекао је Бјелица.

Слично: