Одржан актив директора основних школа Сарајевско-романијске регије

У четвртак, 17. октобра 2019. године у Сокоцу је одржан радни састанак актива директора основних школа Сарајевско-романијске регије. Актив директора је установа која за циљ има размјену професионалних искустава између школа регије, организацију рада сусједних школа по усклађеном моделу, као и продубљивање међусобне сарадње са циљем унапређења наставног и образовног рада на нивоу регије. Предсједник актива директора наше регије је гђа. Данијела Мрда, директор Основне школе „Свети Сава“ Источно Сарајево.

Поред редовних активности, у дневни ред је уврштен и обилазак Основне школе „Соколац“, која је у претходном периоду прошла кроз пројекат комплетне спољашње адаптације (реконструкција крова, замјена столарије и топлотне изолације). Директорица школе, Дивна Јанковић представила је члановима актива школу, резултате вишегодишњег рада на унапређењу наставног процеса као и услова рада. Генерални закључак актива је да су услови рада у Основној школи „Соколац“ подигнути на веома завидан ниво у односу на просјек на нивоу регије, као и Републике Српске.

Састанак актива директора подржао је и начелник Општине Соколац, Милован Бјелица, који је члановима организовао ручак у хотелу „Златни бор“ и том приликом изразио задовољство вишегодишњом сарадњом са Основном школом „Соколац“ као једном од најзначајнијих установа локалне заједнице. Резултати ове сарадње су бројни успјешно реализовани пројекти у области образовања, међу којима је и посљедњи – адаптација и реконстуркција школских објеката.

У оквиру радног састанка актива, његови чланови су искористили прилику да директорици Основне школе „Соколац“, Дивни Јанковић уруче пригодан поклон и честитку поводом предстојећег завршетка професионалног ангажмана и одласка у пензију. Том приликом је истакнуто да је залагањем директорице сарадња са Основном школом „Соколац“ оправдала сва професионална очекивања, што показују и бројни резултати који су овом приликом представљени. Честиткама се придружује и колектив Основне школе „Соколац“.

Слично: