Приредба добродошлице најмлађим ђацима

Свечаном приредбом у Основној школи „Соколац“ дочекано је 74 нових ученика првих разреда. Најмлађе ђаке дочекали су учитељи и основци који су за њих приредили пригодан програм.

Дочеку првачића присуствовали су начелник општине Соколац, Милован Бјелица, предсједница Скупштине општине Соколац, Бојана Марковић и директорица Основне школе Дивна Јанковић.

Начелник Бјелица је пожелио успјешан почетак новог животног раздобља, како ђацима, тако и њиховим родитељима, истичући да локална заједница настоји да млађим нараштајима обезбиједи што бољу и квалитетнију средину за школовање и образовање.

Најмлађе суграђане пратимо од њиховог рођења. Прву Конференцију беба одржали смо 2013. године, а данас та дјеца полазе у школу. Настојимо да различитим програмима и манифестацијама олакшамо и помогнемо њихово одрастање. Знамо да је финансијска ситуација тешка, па смо и у овој школској години ђацима подијелили торбе, школски прибор и све оно што им је потребно за прве школске дане. Уручили смо 80 пакета за дјецу првог разреда, као и за ђаке подручних школа и онима који похађају специјалну наставу.

Директорица Основне школе „Соколац“, Дивна Јанковић, изразила је задовољство што су се нови ђаци придружили једној великој породици.

Драго ми је што сам видјела нова, млада лица која пажљиво слушају шта смо то припремили за њих. Дјеца су припремљена за полазак у школу, а са својим учитељима ће се договарати о даљем раду. Са два подручна одјељења и три у централној школи бројимо 74 првачића. Настојаћемо да им нови почетак буде лак и да успјешно извршавају своје обавезе.

Основну школу „Соколац“ од данас похађа 875 ученика, распоређених у 39 одјељења, 36 у матичној школи у Сокоцу, два подручна одјељења на Равној Романији и у Кнежини, те једно специјално одјељење.

Бојана Марковић, Инфо центар Соколац


Слично: