Пратите инструктивну наставу на школском форуму

Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Републичким педагошким заводом и Радио телевизијом Републике Српске од уторка почиње са емитовањем школског програма, односно инструктивне наставе за ученике основних школа. Програм ће бити емитован на првом програму РТРС-а, сваког дана од 9,10 часова за ученике нижих, а од 12,30 за ученике виших разреда.

У овом процесу, наставници свих школа ће ученицима бити на располагању за додатне инструкције и објашњења. Овакав вид наставе, уз употребу савремених електронских сервиса одавно је постао стандард у свијету. Међутим, с обзиром да школама у Републици Српској овакви сервиси још увијек нису доступни, настава ће бити организована преко телевизијског програма, а комуникација ученика са наставницима је препоручена путем телефона, мејла, па и друштвених мрежа.

С обзиром да је Основна школа „Соколац“ једина у Републици Српској која посједује школски форум у склопу школског веб сајта, омогућили смо праћење инструктивне наставе, као и директну комуникацију међу учесницима и преко овог сервиса, а уз претходну сагласност Министарства.

Форум није јаван; затвореног је типа и његов садржај је доступан искључиво регистрованим члановима (ученици и наставници). Као такав, у овој ситуацији употребљив је не само за комуникацију, већ и за дијељење различитих наставних и ненаставних садржаја, креирање посебних намјенских секција и тема. На тај начин, на једном мјесту обједињене су све активности везане за наставу преко РТРС-а: директан програм РТРС-а, линкови, снимци емисија, размјена докумената, непосредна комуникација, провјера знања и сл. Овиме је практично цијела школа увезана у једну „виртуелну учионицу“ гдје су свим учесницима сви садржаји доступни на једном мјесту.

Позивамо све ученике виших разреда и наставнике да се региструју на школском форуму. Упутство за регистрацију налази се на овом линку, а форум директно можете посјетити кликом на слику изнад текста.

Слично: