Пријем за најуспјешније ученике у кабинету начелника

Ђорђе Ковачевић, ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“ | Андреа Поповић, ученик генерације ОШ „Соколац“ | Милован Бјелица, начелник Општине Соколац

Начелник општине Соколац Милован Бјелица уприличио је данас пријем за дванаест матураната основне и средње школе у Сокоцу који су током досадашњег школовања постигли одличан успјех и остварили запажене резултате.

Локална заједница се труди да буде уз младе нараштаје од самог почетка школовања и боримо се да обезбједимо што боље услове за рад и најквалитетнији кадар који је уз младе од предшколског образовања до завршетка средње школе. Поносан сам што сам у прилици да угостим најбоље ученике наших школа и да вам уручим скромне поклоне. Желим вам успјех у даљем школовању и надам се да ћете се после завршених студија вратити у Соколац, да дате свој допринос унапређењу и развијању наше локалне заједнице, казао је начелник Бјелица.

Андреа Поповић, ученик генерације ОШ „Соколац“ | Милован Бјелица, начелник Општине Соколац

Ученик генерације Основне школе „Соколац“ Андреа Поповић каже да јој ова титула представља највећи успјех школовања.

Оствaрила сам циљ који сам себи поставила на почетку школовања и морам истаћи да се исплатио сав труд, јер је ово признање велика част. Планирам уписати Гимназију рачунарско-информатичког смјера, а уколико останем истог мишљења након тога Електротехнички факултет.

Ученик генерације Средњошколског центра „Василије Острошки“ Ђорђе Ковачевић казао је да је за њега велика част бити ученик генерације међу готово 90 матуранта.

Иако нам се не чини тако, увијек има неко ко ће препознати наш труд и рад, тако да се одговорност и знање увијек цијени и исплати. Ово признање носи и велику одговорност и путоказ да истрајем стремећи ка својим циљевима још одговорније, рекао је Ковачевић, те додао да ће образовање наставити на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву.

Директор СШЦ „Василије Острошки“ Дејан Боровчанин истакао је да су два вуковца ове школе били изузетно успјешни током школовања у овој установи, да су постизали успјехе на бројним такмичењима, а ученик генерације Ђорђе Ковачевић и на бројним литерарним конкурсима, те им пожелио успјех у даљем школовању.

Ђорђе Рајић, директор Основне школе „Соколац“ нагласио је како је најљепше када се година заврши на овакав начин, истакавши податак да је од 102 ђака у завршној генерацији ове образовне установе њих 28 постигло одличан успјех, а десет њих су носиоци дипломе „Вук Караџић“.

Пријему су присуствовали и Вуковци завршне генерације Основне школе „Соколац“ Теодора Гладанац, Марко Калкан, Марија Мировић, Жељана Шолаја, Маја Грујић, Захарије Мачар, Вук Ћирјанић, Ивана Грујић и Лука Тадић, те вуковац Средњошколског центра „Василије Острошки“ Тамара Беатовић.

Јелена Ћајић, infocentar.ba 

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Слично: