Дан ученичких постигнућа 2022.

У оквиру Дана дјечијих постигнућа, који је данас обиљежен у Основној школи „Соколац“ додјељена су признања и пригодне награде најуспјешнијим ученицима завршне генерације ове образовне установе.

Директор школе, Ђорђе Рајић малим матурантима је пожелио успјех у наставку школовања и поручио да и по завршетку школовања у овој установи, они остају њени ђаци, те да су им врата школе увијек отворена.

Девети разред су завршила 102 ученика, међу њима 28 одличних, од тога 10 ученика носиоца дипломе „Вук Караџић“. Како је то уобичајно, сваке године бира се и најуспјешнији ученик, гдје се осим успјеха у школи узимају у обзир такмичења, секције и ваннаставне активности, а носилац тог признање ове године је Андреа Поповић. Свим ђацима завршне генерације желим срећу и успјех у животу и даљем школовању. Без обзира какав сте успјех остварили током школовања, сви ви имате своје способности и интересовања и надам се да ћете се бавити стварима које ви волите, и уколико се будете довољно трудили уз то ће доћи и све остало.

Ђорђе Рајић, директор | Андреа Поповић, ученик генерације

Ђак генерације Андреа Поповић истакла је да је поносна што је изабрана за ђака генерације међу 10 изузетних ученика.

Највећу захвалност дугујем родитељима који су ми пружали несебичну подршку у свему. Темеље у мом образовању поставила је учитељица Оливера Ковачевић, а то су наставили разредна Драгана Ћосић и остали наставници. Огромну захвалност дугујем и школском педагогу Момирки Боровчанин и директору Ђорђу Рајићу. Свим наставницима желим још много оваквих генерација, а мојим школским другарима успјех у животу и школовању.

Ученици завршне генерације Основне школе „Соколац“ сутра ће, након свечаног дефила, прославити матурско вече.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Слично: