Обиљежен Осми март 2017. године

Осми март обиљежавају људи широм свијета. То је дан посвећен свим женама и слави се сваке године. Цвијеће, дјечје рукотворине, честитке и други ситни поклони мајкама, сестрама, бакама, учитељицама су увијек уобичајени пратиоци овог датума. Међутим, и поред даровања, овај празник, Дан жена, прослављен је у Школи и свечаном приредбом коју су извели наши ученици.

 

 

Својим рецитовањем, глумом, пјесмом и игром измамили су осмијехе и забавили нам све драге госте. Најмлађи чланови КУД-а „Романијска луча „ су и овај пут уљепшали програм својим наступом под вођством Стева Башевића и Јелене Ћајић.

Ученици четвртог, петог, шестог и осмог разреда су се потрудили да разоноде публику, а наши мали глумци Ђорђе Ковечевић, Андреа Бркља и Павле Боровчанин, су својом краћом представом у два чина, насмијали све присутне и добили заслужене апалузе.

 

Андреа П. нас је подсјетила на то, шта је најбитније у животу :

Најслађе што људске усне изговарају је ријеч мајка. То је мала и велика ријеч у исти мах, бременита надом, љубављу и осјећајима уопште, са великом њежношћу коју садржи људско срце. Мајка је све на свијету : утјеха у тузи, нада у очају, извор снаге у слабости, извор саосјећања и праштања. Мајка је једном ријечју љубав.

 

 

Водитељка програма Марина Б. је приредбу завршила ријечима:

Захваљујемо се свим учесницима и још једном честитамо празник Осми март свим бакама, теткама, ујнама, учитељицама, наставницама, а највише од свих мајкама. Хвала ! До идућег сусрета !

 


Наташа Цвијетић

Слично: