Одржано Регионално такмичење у атлетици „Мале олимпијске игре“

У оквиру пројекта под називом „Мале олимпијске игре“, који реализује Министарство породице, омладине и спорта РС, у Сокоцу је у петак, 4. 5. 2018. године одржано регионално такмичење у атлетици за ученике основних и средњих школа. Организатори и домаћини такмичења су Основна школа „Соколац“ и Средњошколски центар „Василије Острошки“.

Према ријечима директорице ОШ „Соколац“ Дивне Јанковић, на такмичењу учествују школе са подручја Сарајевско – романијске регије.

Ова спортска манифестација је веома значајна за наше школе и уопште град. Ми, као домаћини, се увијек трудимо да будемо на висини задатка и на најбољи начин дочекамо госте. Част нам је што смо већ неколико година домаћини регионалног такмичења у атлетици и што је то прерасло у традицију.

Директор СШЦ „Василије Острошки“ Соколац Мирослав Максимовић, рекао је да се такмичило деветнаест соколачких средњошколаца, а на нивоу регије укупно шездесет ученика.

Велика је част бити дио овог пројекта, којим дјеца стичу квалитетно искуство. Захваљујем се члановима Атлетског клуба „Гласинац“, који су нам пружили подршку у организацији.

Координатор пројекта „Мале олимпијске игре“ и наставница у ОШ „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе Славица Говедарица, истакла је да ће сљедеће суботе, 12. маја, у Сокоцу бити одржано републичко такмичење.

Сви учесници ће бити смјештени на Јахорини. Очекујемо још једно лијепо дружење и фер такмичење. Са републичким такмичењем завршићемо пројекат „Мале олимпијске игре“ .

У конкуренцији основних школа соколачки основци су освојили шест медаља:

Михајло Мемедовић – I (прво) мјесто – скок у даљ
Михајло Маловић – I (прво) мјесто – кугла
Анђела Симић – II (друго) мјесто – трчање 800 м
Алекса Добриловић – II (друго) мјесто – трчање 800 м
Анђела Лалић – III (треће) мјесто – скок у даљ
Марија Бекић – III (треће) мјесто – трчање 100 м

За најбољег атлетичара у конкуренцији основних школа проглашен је Михајло Мемедовић, ученик ОШ “Соколац”.

Министарство породице, омладине и спорта сваке школске године реализује низ спортских активности у Републици Српској, са циљем физичког ангажовања ученика и стварања навика за редовним бављењем физичким активностима.

Јелена Маринковићhttps://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2089444584622475

Слично: