Изведена представа „Плави зец“

Plavi_zec_1

Живот у малим срединама подразумијева директну искљученост из неких већих догађаја и могућности које нуде веће средине и зато бива посебна радост уколико свакодневницу тих малих средина узбурка нешто што бива другачије од онога што се дешава свакодневно.

У сриједу, 23. марта у фискултурној сали ОШ „Соколац“, десио се један од оних догађаја који засигурно на дјеци остављају такав траг који дуго остаје у сјећању. Наиме, нашу Школу је посјетило Позориште за дјецу „Полетарац“ из Београда, чији су глумци извели једну од својих многобројних представа, Плави Зец. Ова представа је иначе намијењена дјеци узраста од три до десет година, а у нашој Школи је имала два извођења. Прво извођење је било у 9 часова за ученике прве смјене, и то за све ученике од првог до петог разреда. Другом извођењу, заказаном за 12 часова присуствовали су ученици друге смјене истог узраста. Водило се рачуна о томе да и дјеца подручних одјељења не буду ускраћена за овај посебан догађај, тако да су ученици који наставу похађају у Кнежини и на Равној Романији, такође, присуствовали представи.

Plavi_zec_2

Да наша Школа води рачуна о квалитету живота дјеце и могућностима сазнавања стварности путем неких других средстава, а не искључиво о њиховом наставном образовању, потврдила је ангажовањем овог озбиљног позоришта са дугом традицијом. Београдско позориште „Полетарац“ постоји од 1985. године и од самог почетка су његови чланови посвећени стваралаштву за дјецу. Европски интерактивни едукативни покрет за дјецу је удружење европских размјера чији је члан од 1989. године и ово позориште, тако да њихове представе бивају постављане и игране и на више страних језика широм Европе. Ансамбл „Полетарца“ чине професионални глумци, режисери, сценографи, а много је и познатих ТВ лица која су играла у овој београдској трупи која располаже свом потребном сценском опремом, која у сваком простору дочарава амбијент позоришта, тако да не треба сумњати у едукативне, интерактивне и умјетничке могућности којима значајно утичу на правилан развој дјеце.

Осмијеси, аплаузи, или и утисци које су износила дјеца у разговорима, чак и неколико дана након представе, свједоче о значају оваквих догађаја и о њиховом позитивном утицају на дјецу, као и о прижељкивању да се десе поново.

Јадранка Јанковић


ФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“102″ gal_title=“(23.3.2016.) Plavi zec – PREDSTAVA“]

Слично: