Одржано Регионално такмичење бициклиста: „Дјеца у саобраћају 2017“

Република Српска – Соколац – АМС РС

НАЈБОЉИ БИЦИКЛИСТИ ИЗ ОШ „СВЕТИ САВА“ ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО

На регионалном квалификационом испиту за такмичење ученика основних школа Сарајевско-романијске регије одржаном 22.aприла на Сокоцу, од 12 екипа са 48 такмичара најбоља је екипно била Основна школа „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево, саопштено из Ауто-мото друштва Соколац.

„Прво мјесто заузео је Александар Рађеновић из Основне школе „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева, друго Михајло Јефтић из исте школе, а треће Ђорђе Ковач из Основне школе „Србија I“ Пале у конкуренцији дјечака, рекао је новинарима секретар Ауто-мото друштва Соколац Добривоје Бобан Амовић.

Међу дјевојчицама најбоља је била Јована Јованчић из Основе школе „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево.
Друга је била Ана Боровчанин Основна школа „Србија „ Пале, а треће Марија Ного из Основне школе„Свети Сава“ Источно Ново Сарајево.

У пласману наставника најбољи је био Слађан Тодоровић из Основне школе „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева.

Наставник Миленко Боровчанин из школе „Србија „Пале био је други, а трећи Радомир Ристовић из Основне школе Соколац.

Основна шола „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево била је екипно најбоља на овом такмичењу.

Основна школа „Србија“ Пале заузела екипно је друго, а Основна школа „Свети Сава“- друга екипа, Источно Ново Сарајево треће мјесто.

Наставник Радомир Ристовић из Основне школе Соколац, води саобраћајну секцију већ шест година. Његов задатак је био, како каже, да припреми ученике из основног познавања саобраћајних правила и прописа, у развијању вожње бицикла .

„Сматрам да смо доста добро одрадили и ја и моје колеге , а основна је поента да омасовимо такмичење, да нас буде што више и да дјеца науче што више о безбједности саобраћаја“, истиче Ристовић

Наставник Миленко Боровчанин из Основне школе „Србија Пале“ припрема дјецу за ово такмичење већ осам година и до сада су имали доста успјеха.

„Ово је изузетно добра секција и једна од најкориснијих за овај узраст дјеце , јер науче основе саобраћајне културе , као бициклисити и убудуће као возачи, како да се правилно и безбедно понашају у саобраћају, рекао је Боровчанин и похвалио организацију такмичења у Сокоцу.

Ријеч је о традиционалном такмичењу које организује Ауто-мото савез Републике Српске и и 48 општинских Ауто-мото друштава.

Најбоље двије екипе са регионалних учествују на Републичком такмичење саобраћајно-образовном такмичењу ученика основних школа под називом „Дјеца у саобраћају 2017“ које ће се ове године одржати у Теслићу.


Добрила Абазовић

Слично: