Одржана креативна радионица у сусрет Васкрсу

Када се корача у сусрет неком великом догађају или великој личности онда се обично бива у једном посебном стању узбуђености. Када се корача у сусрет неком великом празнику онда ти дани који му претходе бивају другачији у односу на друге дане у години. А када се корача према празнику који даје смисао и свим осталим празницима, и нашој вјери, и самом постојању, онда дани у којима дјеламо, радујући се унапријед, постају потврда како се човјек може и треба оријентисати у времену које му је дато.

Vaskrsnja_radionica_2016_2

У сусрет Васкрснењу Христовом, и ове године, као и предходних, Хришћанска секција под руководством вјероучитеља Томислава Пајевића уз одређену помоћ и подршку чланова осталих секција које раде на нивоу школе, као и наставника који воде те секције: Драмско-рецитаторске, Ликовне и Музичке, али и помоћи World Vision организације која је донирала одређени материјал, успјешно је реализовала још једну радионицу. Активности су се одигравале у просторијама Парохијског дома 23. и 24. априла на велике празнике, тако да су на пригодан начин обиљежени Лазарева субота, Врбица и Цвијети.

Vaskrsnja_radionica_2016_3

На Врбицу након вечерњег богослужења и литије дјеца су извела, на одушевњеље присутних, приказ славског обреда и славских обичаја. Сутрадан, на Цвијети су показивала своје стваралачке вјештине каширајући иконе, осликавајући паное са мотивима празника и, наравно, шарајући јаја. Чула се и пјесма, и смијех, и шала – онако како приличи енергији дјетета и љепоти празника, а све у сусрет Васкрсењу Христовом.

Јадранка Јанковић


ФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“110″ gal_title=“Васкршња радионица 2016″]

Слично: