Преглед проведених такмичења и тестирања у школској 2018/2019. години

Поред редовних школских активности које се одвијају онако како предвиђају планови и програми за одређене школске предмете у оквиру једне школске године, у школи се изводе и одређене активности које не улазе у оквире редовних часова. Између осталог ту можемо да поменемо припреме за одређена такмичења у знању.


Такмичења су се и ове године организовала онако како је то предвидио календар такмичења. Ученици су се прво такмичили на школском нивоу, а затим и на регионалном и републичком и то из српског, руског и енглеског језика, вјеронауке, математике, хемије и физике. Наша школа је била домаћин за два такмичења на регионалном нивоу – у атлетици и из хемије. На регионалном нивоу Наташа Копривица (девети разред) на такмичењу из руског језика подијелила је прво мјесто са ученицом из Калиновика; Катарина Цвијетић, Теодора Ђерић и Лука Кезуновић (седми разред), Милица Боровчанин (осми разред), Анастасија Симић ( девети разред) такмичили су се у знању из физике; Андреа Алексић (седми разред) из српског језика; Стефан Радјељац (девети разред) из енглеског; из хемије Милица Боровчанин (осми разред); из математике знање су показали Андреа Алексић (седми), Милица Боровчанин, Страхиња Чобовић, Марија Грујић (осми), Јелена Тодоровић и Наташа Копривица (девети разред).Ученица Андреа Поповић узела је учешће на епархијском такмичењу из вјеронауке.

Наша школа се ове године припојила оној групи школа у којима се спроводи експериментална мала матура тако да се тестирање дешавало у два наврата. Први пут 9. и 10. априла када су ученици радили пробне тестове из српског језика и математике, а онда су 5. и 6. јуна радили пробну малу матуру – опет су рађени тестови из српског језика и математике.

Ученици петих разреда су имали провјеру ученичких постигнућа из математике, а ученици седмих разреда из информатике.

Слично: