Конкурс на тему: „Мир у свијету“

mir u svijetu - 1

На конкурс расписан у оквиру пројекта ПРО-Будућност, јавио се велики број ученика Основне школе „Соколац“, а данас (19. 9. 2014.) су на свечаности посвећеној 21. септембру, Међународном дану мира у овој установи подијељене награде најуспјешнијима.

Најбољи међу литерарним радовима на тему „Мир у свијету“ написла је Бојана Мичић, ученица петог разреда. Друга награда припала је Марини Боровчанин, ученици шестог, а трећа Андреи Бркља, ученици седмог разреда.

Прву награду за најбољи ликовни рад примила је Милица Субашић, ученица деветог разреда, другу Сара Орашанин ученица седмог, а трећу Данка Реновица ученица шестог разреда.

Поводом Међународног дана мира, наши ученици су узели учешћа у обиљежавању овог датума својим ликовним и литерарним радовима. Заједно са својим наставницима врло озбиљно су приступлили том послу и урадили  много добрих радова. Обезбијеђене су и новчане награде за најбоље радове у износу 150, 100 и 50 КМ,

истакла је директорица Основне школе „Соколац“, Дивна Јанковић.

mir u svijetu - 2

Нема нико ни боље ученике, ни бољу школу, ни боље наставнике од Сокоца. У то сам се увјерио обилазећи много мјеста и градова у РС и шире. Стално имамо нека дешавања и активности у школи и предшколској установи, што у сваком трену подржавамо. Отворили смо општину максимално, стварамо амбијент за инвестиције, тако да нас посјећују људи, нарочито званичници из Европе и ван ње. Велика је ствар била да уђемо у пројекат ПРО-Будућност, јер је то само искорак у даље активности и пројекте већег значаја,

оцијенио је начелник општине Соколац, Милован Бјелица након уручивања награда најбољима.

Он је поздрављајући младе обећао, да ће локална власт у Сокоцу учинити све што је у њиховој моћи да обезбиједе коректну сарадњу, уважавање и поштовање између свих грађана, без обзира на расну, вјерску, полну и политичку припадност.

Морамо градити добре међусобне односе, градити заједништво и зближавати људе, те све учинити да никада не дођемо у ситуацију у којој смо се нашли 1991. године на простoру бивше Југославије, када је дошло до крвавих сукоба. То не би пожељели никоме, више никада и нигдје да се деси. Значи морамо све чинити да се одржи мир и стабилност , да се унаприједи развој наше општине, Републике Српске и Босне и Херцеговине и да на комплетном Балкану та жаришта и сукоби остану иза нас, да ова дјеца у миру и спокоју настављају да уче, раде и живе у срећи, истакао је Бјелица, упутивши поруку мира и жељу за бољом будућности свих људи на свијету, а посебно дјеце.

mir u svijetu - 3

Пројекат ПРО-Будућност, у чијем оквиру је и расписан конкурс за ученике основних школа на тему „Желимо мир у свијету“ финансира Америчка агенција за међународни развој – УСАИД. Главни носилац овог пројекта је Културно умјетничко друштво „Романијска луча“ Соколац. Иначе, Соколац је једна од 30 општина/градова у БиХ, која учествује у пројекту ПРО-Будућност.

У оквиру овог пројекта се обиљежава  21. септембар, Међународни дан мира и с тим у вези ми смо организовали такмичење у Основној школи у Сокоцу уписању литерарних ликовних радова на тему „Мир у свијету“ и данас смо подијелили новчане награде. Циљ овог пројекта је подизање  свијести  о  важности  мира, толеранције, разумијевања, повјерења, и  поштовања  људског  достојанства и права. Ми смо жељели промовисати  важност мира не само међу дјецом него и међу одраслима. Изложба ликовних и литерарних радова у Основној школи Соколац, је била отвореног типа, тако да су јој  могли присуствовати не само ученици и наставници него и сви заинтересовани грађани. Млади из основне школе Соколац, су послали поруку да желе мир, а на нама старијима је свакако да им то и омогућиимо. Надам се да је овај пројекат лијеп начин на који можемо то и да остваримо и реализујемо,

нагласила је предсједница радне групе за реализацију пројекта ПРО-Будућност у Сокоцу, Даниела Цвијетић.

Добрила Абазовић   Opstina Sokolac


ИЗЛОЖЕНИ РАДОВИ УЧЕНИКА
PANOI 1

PANOI 2


НАГРАЂЕНИ ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ:

I НАГРАДА: Бојана Мичић V3  | ПРЕУЗМИ РАД:logo-adobe-pdf

II НАГРАДА: Марина Боровчанин VI2  | ПРЕУЗМИ РАД: logo-adobe-pdf

III НАГРАДА: Андреа Бркља VII1  | ПРЕУЗМИ РАД: logo-adobe-pdf 

Слично: