Одржано Републичко такмичење у атлетици: „Мале олимпијске игре 2018“

Републичко такмичење у оквиру пројекта „Мале олимпијске игре“ у атлетици које реализује Министарство породице, омладине, и спорта Републике Српске, одржано је 12. маја 2018. године за 192 ученика основних и средњих школа из шест регија Републике Српске. Организатор такмичења била је Основна школа „Соколац“

За најуспјешније такмичаре међу основцима, проглашени су Алмина Рашић из Теслића и Ђорђе Жунић из Прњавора, а међу средњошколцима најбоља је била Аница Бартула из Сокоца и Никола Брдар из Прњавора.

Ово је један од највећих пројеката Министарства породице, омладине и спорта, који из године у годину кроз циклус општинских, регионалних и републичких такмичења оправдава своје постојање.

Овогодишњи домаћин и организатор Републичког такмичења је Основна школа „Соколац“ чија општина, према ријечима директорице Дивне Јанковић има одличне услове за овакве спортске манифестације.

Драго нам је што смо и ове године од министарства добили и обавезу и повјерење да будемо домаћин у мјесту Атлетског клуба „Гласинац“, који постиже запажене резултате и ван наших граница. Ми се трудимо бити добри организатори, јер наши спортисти то и заслужују.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева, Данко Вучетић поносно је истакао атлетски дух Сокоца, одакле су се издигла многа атлеткса имена која су освајала бројна такмичења. Атлетски клуб „Гласинац“ је у два наврата био учесник „Б“ групе Лиге Европских шампиона у атлетици, рекао је Вучетић.

Такмичење које је у име организатора отворио представник Атлетског савеза и координатор МОИ Горан Бошњак, је изјавио да овакве манифестације много значе у промоцији атлетике.

Сваке године наши клубови се обогате новим члановима, чија је заинтересованост велика. Ово је спорт са квалитетним резултатима,а колико ће неко остати у њему и какве резултате постићи зависи од тога колико ћемо ми квалитетне услове пружити. Општина Соколац је добар примјер који има одличну промоцију атлетике.

На стадиону „Бара“ такмичење је одржано је у неколико дисциплина. Ученици су се такмичили у тркама на 100 метара, 800 метара, 1.000 метара, у скоку у даљ и бацању кугле.

Најбољи у бацању кугле међу основцима био је Михајло Маловић са Сокоца, у трци на 800 метара Лука Ивичић из Бањалуке, на 100 метара Ђорђе Жунић из Прњавора, а у скоку у даљ Михајло Мемедовић са Сокоца. У женској конкуренцији међу основцима најбоља на 800 метара била је Ема Мијић из Приједора, на 100 метара Алмина Рашић из Теслића, у скоку у даљ Снежана Ћаћић из Рогатице, а у бацању кугле Милица Познановић из Зворника.

У категорији средњих школа најбољи у мушкој конкуренцији у скоку у даљ био је Стефан Станковић из Бањалуке, у трци на 1.000 метара Никола Пејчић из Петровоа, у бацању кугле Раде Зеленовић из Требиња, а у трци на 100 метара Никола Брдар из Приједора. У женској конкуренцији међу средњошколцима најбоља у трци на 100 метара била је Аница Бартула са Сокоца, у бацању кугле Сара Станивуковић из Козарске Дубице, у скоку у даљ Сара Лучић са Сокоца, а у трци на 800 метара Катарина Лемез из Источног Сарајева.

Програм такмичења употпунили су чланови Културно-умјетничког друштва „ Романијска луча“ и Плесни клуб „ Ника“ из Сокоца.

Ведрана Реновица


ФОТО ГАЛЕРИЈА:

https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2091286721104928

Слично: