Од уторка инструктивна настава на РТРС за основне школе

 


Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Републичким педагошким заводом и Радио телевизијом Републике Српске од уторка почиње са емитовањем школског програма, односно инструктивне наставе за ученике основних школа. Програм ће бити емитован на првом програму РТРС-а, сваког дана од 9,10 часова за ученике нижих, а од 12,30 за ученике виших разреда.

Програм инструктивне наставе подразумијеваће давање основних смијерница, инструкција и градива које ученици треба да прелазе према наставном плану и програму, а са циљем како би ученици могли благовремено да савладају школско градиво у периоду док је редовна настава обустављена.

Министарство ће путем јавног сервиса објавити тачне термине и распоред емитованих предмета, а за оне који не буду испратили програм, снимци свих емисија биће доступни на порталу РТРС-а.

По повратку на наставу, наставници ће имати обавезу да са ученицима утврђују на овај начин пређено градиво, са циљем остваривања континуитета у наставном процесу током и након обуставе наставе.


Слично: