Никољданске свечаности

2

Организатори ових свечаности су Црквена општина Соколац, Установа за предшколско васпитање, Установа за културу  и Основна школа „Соколац“. У склопу никољданских  свечаности организована је дјечија радионица поводом овог празника. На радионици је учествовало  око 100 ученика.

Радионицу је посјетио Његова светост патријарх српски господин Иринеј, митрополит дабробосански Николај, епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије и велики број свештеника митрополије дабробоснске. Организатори радионице испред Основне школе Соколац били су: наставник ликовне културе Младен Ћајић, вјеручитељи Томислав Пајевић и Дражен Делић, у сарадњи са наставницима српског језика и музичке културе.

4

У недјељу 21. 12. организована је дјечија приредба поводом овог празника. Пред пуном салом Духовног центра Романијске Лазарице дјеца су  рецитовала, пјевала, глумила. Све рецитације и пјесме биле су посвећене Светом Николи и прослављању крсне славе.

Приредбу су припремила дјеца из вртића и Основне школе Соколац у сардњи са својим учитељицама и васпитачицама. Учешће у приредби имао је и дјечији црквени хор „Пресвета Богородица Тројеручица“.

Све ове свечаности организоване су у сарадњи са организацијом World Vision.


ФОТО ГАЛЕРИЈА

[Best_Wordpress_Gallery id=“4″ gal_title=“Никољданске свечаности 2014.“]

[Best_Wordpress_Gallery id=“15″ gal_title=“Никољдан – РАДОВИ“]


Слично: