Одржано Регионално такмичење „ДЈЕЦА У САОБРАЋАЈУ“ 2018.

Планом образовних и превентивних активности Ауто-мото савеза Републике Српске и Календаром такмичења РПЗ за 2017/2018. школску годину било је предвиђено провођење саобраћајно-образовног такмичења ученика основне школе Републике Српске „Дјеца у саобраћају“.

Такмичење се проводи у складу са Правилником саобраћајно-образовног такмичења ученика основне школе Републике Српске „Дјеца у саобраћају“.

Регионално такмичење „Дјеца у саобраћају“ ове године је проведено на Палама, 28.04.2018. године у организацији АМД „ Јахорина“ Пале у ЈУ ОШ „Србија“. У складу са правилником саобрацајно-образовног такмичења пријављени су ученици петог и шестог разреда који су заузели прва четири мјеста на школском такмичењу, које је одржано у марту мејсецу ове године. На такмичењу се пријавило седам основних школа регије са 11 екипа. Екипу су сачињавали два дјечака и двије дјевојчице. Нашу школу су представљали следећи ученици:

– Василије Маричић 62

– Милош Лиздек 63

– Кристина Реновица 64

– Томић Јована 61

По доласку такмичара на Пале прво је проведено такмичење из теоретског дијела( познавање правила безбједности у саобраћају), а затим практични дио- вожња на полигону спретности. Прво мјесто је заузео домаћин ЈУ ОШ „Србија“, а екипа наше школе је заузела четврто мјесто.

Захваљујући помоћи и подршци АМД „Соколац“ успјели смо да учествујемо на овом такмичењу па им се овом приликом и захваљујемо. Надамо се да ће нам и догодине изаћи у сусрет како бисмо поново учествовали на такмичењу које ће се одржати у Источном Сарајеву.

 Радомир Ристовић, Саобраћајна секција

Слично: