Излет у Вишеград за ученике четвртих разреда

Као и сваке године, тако и ове, једнодневни излет за четврте разреде, планиран Годишњим програмом рада школе, организован је 19. 09. 2018. године у даљој околини – посјета граду Вишеграду са обиласком Андрићграда и манастира Добрун.

Реализацијом излета обухваћено је 95 ученика (93 ученика централне школе и 2 ученика из подручних одјељења Кнежина и Равна Романија) са својим учитељима и вођом пута.

Путовање је почело у 8 часова испред Дворане у Сокоцу, наставило се преко Рогатице и Устипраче (са краћим задржавањем у Устипрачи), преко Вишеграда до манастира Добрун. Ученици су обишли манастир и Карађорђев музеј, а затим имали слободно вријеме за одмор, рекреацију и слободне активности у порти манастира. Затим слиједи повратак у Вишеград, обилазак Ћуприје и разгледање града. Ручак је био организован у хотелу „Дрина“ након чега су ученици кренули у обилазак Андрићграда, гдје је организован одлазак у биоскоп и гледање филма, који је био веома едукативног карактера и прилагођен њиховом узрасту. Повратак у Соколац у 19 часова и 15 минута.

Циљ и задаци излета су у потпуности реализовани.

Припреме излета је извршила директорица школе Дивна Јанковић са учитељима четвртих разреда. Школа је учествовала у плаћању излета, тако да је ученицима из централне школе умањена цијена за 10 КМ,  као и претходних година, а ученици из подручних одјељења били су ослобођени плаћања. Услуге и реализацију излета реализовала је Туристичка агенција „Глобус“ са Пала.

Драгица Маловић


https://www.facebook.com/pg/ossokolac/photos/?tab=album&album_id=2196812573885675

Слично: