АКЦИЈА ЗА ПОМОЋ УЧЕНИКУ ОРАШАНИН РАДОМИРУ

NASLOVNA

Да школа није само установа која даје знање, и само знање, онима који су њени ђаци доказала је и овај пут када су они који бивају учени и они који их уче стали на једну страну и показали да су првенствено људи.

Наиме, када смо сазнали да је Орашанин Радомир, ученик другог разреда наше Школе, оболио од леукемије, Школа је организовала акцију која је имала за циљ да се породици пружи, не само материјална помоћ, без које се не може у оваквим околностима, већ и подршка и увјерење да нису сами.

У акцији су учествовали сви ученици Школе тако што су на нивоу својих одјељења прикупљали новац. Ни овај пут, као ни много пута раније, из акције није изостало ни наставно особље, које подржава сваку акцију коју покрену ученици, али које и само организује акције када се осјети да помоћ бива потребна неком од ђака или радника Школе.

Иначе, Радомир је члан породице у којој је само отац запослен, а има и старију сестру која похађа трећи разред. Тренутно се налази на лијечењу у Клиничком центру у Бањалуци, гдје прима терапије. У акцији организованој за Радомира Школа је прикупила 5.476 марака.

Радомиру поручујемо да није сам, да га чека његова клупа, другари и учитељица.

Слично: