Ђорђе Ковачевић најталентованији ученик у РС

Ђорђе Ковачевић, ученик осмог разреда основне школе на Сокоцу, један је од најталентованијих основаца у Републици Српској, истичу његови наставници.

Ђорђе је добитник низа награда на литерарним конкурсима, аутор прве самосталне књиге и побједник на општинском такмичењу из физике, математике и руског језика, а бави се и атлетиком.

Директор Основне школе Соколац Дивна Јанковић напомиње за Срну да је Ђорђе у „најбољем свјетлу пронио име своје школе и града кроз Републику Српску и шире“.

Она појашњава да је његова прва самостална књига, у издању Културно-издавачког центра „Српска кућа“ из Пожаревца, велико признање за једног основца, његову породицу и саму школу.

Ђорђе оцјењује ову и прошлу годину као успјешне за њега, јер је постигао добре резултате на различитим такмичењима за литерарне радове и успио припремити материјал за књигу која је недавно изашла из штампе под насловом „У загрљају живота“.

Идеја да припреми прву самосталну књигу дошла је случајно, појаснио је талентовани ђак соколачке Основне школе – конкурисао је за зборник литерарних радова књижевног стваралаштва дјеце са подручја Републике Српске и Србије.

„Књига је одштампана у 300 примјерака и добро је прихваћена код мојих суграђана који су ми честитали“, наводи Ђорђе.

Подршка је стигла и од свих запослених у школи, а посебно од наставника српског језика Наташе Цвијетић. Она наглашава да је право задовољство радити са оваквим учеником.

Ђорђе је био најбољи на конкурсу литерарних радова „Прва учитељица у БиХ – Стака Скендерова“ у Бањалуци.

На конкурсу Црвеног крста Српске „Снага хуманости“ био је други, а за прозу о теми „Живот и дјело Николе Тесле“ добио је трећу награду на нивоу Српске.

Два пута је награђиван за поезију на литерарном конкурсу „Светосавље“, а награда је стигла и са „Дринских вечери поезије“ из Горажда.

Ђорђе је на недавно одржаним општинским такмичењима био најбољи из наставних предмета – физика, математика и руски језик.

Члан је Атлетског клуба „Гласинац“ Соколац, гдје тренира атлетику шест година. Каже да је најбољи у трчању на 600, 800 и 1.000 метара.


Добрила Абазовић, СРНА
http://www.srna.rs/novosti/484203/djordje-kovacevic-u-zagrljaju-zivota.htm
© 2017 Новинска агенција Републике Српске – СРНА

Слично: