Дан дјечијих постигнућа 2021. [ФОТО]

У петак, 4. јуна 2021. године у фискултурној сали обиљежен је Дан дјечијих постигнућа, гдје су нашим „малим матурантима“ уручена свједочанства, а најуспјешнијим међу њима признања и прикладне награде. Усљед актуелних епидемиолошких мјера, а због великог броја ученика, Дан дјечијих постигнућа обиљежен је са сваким од одјељења појединчано, уз присуство управе школе и њихових разредних старјешина.

У школској 2020/2021. години деветогодишње школовање завршила су четири одјељења са укупно 98 ученика. Одличан успјех остварило је њих 31, од којих је 12 добитника Вукове дипломе за изузетан успјех у учењу и владању. Разредне старјешине матурантима били су: Младен Ћајић, Радомир Ристовић, Дијана Боровчанин и Јелена Реновица.

Добитници Вукове дипломе за изузетан успјех током деветогодишњег школовања су: (91) Андреа Алексић, Лука Кезуновић, Сара Ерић, Милица вукојичић; (92) Милица Вујичић, Сара Капуран, Миладин Скоко; (93) Милица Бајагић, Теодора Ђерић, Никола Косорић; (94) Кристина Реновица, Катарина Цвијетић.

Титулу „Ученик генерације“ Основне школе „Соколац“ понијела је Милица Бајагић, ученица 93 разреда. Милица је истакла да је кроз школовање напорно радила и да се сав труд исплатио.

Током свих девет година школовања имала сам само један циљ, то је да понесем титулу ђака генерације. Морам да признам да ми је велика част и да сам срећна што сам баш ја издвојена као најуспјешнији ђак моје генерације. Планирам да школовање наставим у Сокоцу, гдје ћу уписати гимназију информатичко-рачунарског смјера.

За остварене изузетне спортске резултате, као и бројне успјехе на спортским такмичењима у земљи и иностранству, признање „Спортиста генерације“ добио је ученик 91 разреда, Лука Кезуновић, који је такође добитник и Вукове дипломе за изузетан успјех и у школским активностима.

Директор Основне школе „Соколац“, Ђорђе Рајић поручио је „малим матурантима“ да они и по завршетку основне школе и даље остају наши ђаци и да ће им врата Школе увијек остати отворена.

Како бисте и даље напредовали и развијали своје потенцијале, морате схватити да се учење не завршава формалним образовањем и да цијели живот треба да радите на усавршавању, не само на професионалним компетенцијама већ и на животним. Усавршавајте стране језике, упознајте савремене технологије, једноставно, развијајте своје способности колико год можете. И након завршетка основне школе, ви и даље остајете наши ученици и врата наше школе за вас остају трајно отворена. 

ФОТО АЛБУМ:

Слично: