Резултати општинских такмичења за школску 2015/16. годину

NASLOVNA

У претходних мјесец дана, као и претходних година, у оквиру активности које се дешавају у току школске године одржана су такмичења из више наставних предмета и то према тачно утврђеном календару Министарства просвјете и културе и Републичког педагошког завода.

Такмичења су на школском нивоу одржана до 20. фебруара, а на општинском су се одржавала суботама према утврђеном распореду, и то од 20. фебруара до 26. марта. Одржана су такмичења из: математике, физике, информатике, руског језика, географије и православне вјеронауке.


Општинско такмичење из православне вјеронауке је одржано 20. фебруара за ученике шестих разреда, а 1. мјесто је припало Ани Булошчић, 2. Николини Телетини и 3. ученици Марији Вујичић. Из овог предмета је одржано и Епархијско такмичење гдје је ученица Ана Булошчић заузела 5. мјесто.


За ученике шестих разреда такмичење из географије је проведено 12. марта и за Регионално такмичење су се пласирали ученици Јован Ерић, Павле Секулић, Анастасија Симић и Његош Којадиновић који дијеле 1. мјесто. Друго мјесто је заузела Јана Бакмаз, а треће дијеле Наташа Копривица и Николина Телетина.


Такмичење из физике је проведено, такође, 12. марта, а резултати су сљедећи: 1. мјесто је припало Андреи Бркљи, 2. Зорани Милидраговић и 3. Стефану Ерићу.


Такмичење из информатике је проведено 19. марта, а резултати које су постигли ученици су сљедећи: 1. мјесто је припало Исидори Боровчанин, 2. дијеле Исидора Бандука и Стефан Бајагић док се на 3. нашао Бане Симић.


На такмичењу из руског језика које је одржано истог дана ученици су постигли сљедећи успјех: 1. мјесто Мирјана Петровић, 2. Ана Нешковић и 3. Андријана Добриловић.


Општинско такмичење из математике проведено је 26. марта и то међу ученицима седмих, осмих и деветих разреда.

Резултати овог такмичења за седме разреде су: 1. мјесто је заузео Ђорђе Ковачевић, 2. Тамара Беатовић и 3. Госпава Крајишник.

Резултати такмичења из математике ученика осмих разреда: 1. Мирјана Марјановић, 2. Жељко Комленовић и на 3. мјесту се нашла Андреа Бркља.

Ученици деветих разреда су заузели сљедећа мјеста: 1. Јована Марић, 2. Игор Лалић и 3. мјесто је припало Константину Косорићу.


Јадранка Јанковић

Слично: