Provedena akcija prikupljanja pomoći za djecu u enklavama na Kosovu i Metohiji

I ove godine je, kao i nekoliko prethodnih godina, organizovana akcija prikupljanja pomoći za djecu u enklavama na Kosovu i Metohiji na inicijativu Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske „Sveti Petar Sarajevski“  i crkvenih opština Mitropolije dabrobosanske u saradnji sa osnovnim i srednjim školama.

Akcija je organizovana s namjerom da se pomogne djeci koja su lišena i onih najelementarnijih prava i uslova za normalan život i da se bar na neki način ublaži težina njihovog položaja. Ove godine je naročito stavljen akcenat na onu djecu koja imaju  zdravstvenih problema, pa su im neophodna sredstva za liječenje, te je stoga Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji odlučio da pomoć bude isključivo novčana.

Djeca Osnovne škole „Sokolac“ (njihovi roditelji koji su o akciji upoznati na roditeljskim sastancima) i radnici škole rado su se odazvali i ove godine, pokazavši razumijevanje i čovjekoljublje, tako da je na nivou naše škole prikupljen iznos od 3.861.50 KM. Ono što je jako bitno, pored toga što je djeci upućena neophodna materijalna pomoć, jeste i to da im je na ovaj način poslata i podrška i razumijevanje, ali i želja da i oni žive život dostojan svakog djeteta, noseći iskreni dječiji osmijeh na licu.


Lingvistička sekcija

Slično: